Bentley amână lansarea primului său model electric din cauza problemelor software

de Tiberiu Safta
Marti, 19.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a anunțat că amână lansarea primului său model electric. Astfel, acesta va fi lansat acum în 2026. Totodată, marca de lux se va concentra mai mult pe modele hibride.

Constructorul britanic de lux nu va mai lansa primul său model electric în 2025, așa cum prevedea inițial planul Beyond 100. Din cauza unor probleme de natură tehnică și cu sistemul software, dar și a cererii scăzute pentru mașinile electrice de lux din prezent, lansarea primului model electric Bentley va avea loc acum în 2026.

Inițial, după lansarea primului model cu zero emisii, Bentley avea în plan să lanseze alte 4 modele electrice noi până în 2030. Acum, ca urmare a amânării, constructorul de mașini de lux se va concentra mai mult asupra noilor modele hibride. Din 2026, toate modelele cu motoare termice vor fi disponibile exclusiv sub forma unor hibride cu încărcare la priză.

Mai mult, Bentley va continua să vândă astfel de modele și după 2030. Conform planului inițial, acela trebuia să fie anul în care Bentley avea să renunțe complet la vânzarea de mașini cu motoare termice și hibride. Termenul limită pentru aceste mașini va fi restabilit pentru 2031 sau 2032.

Cât despre primul model electric, Bentley spune că va primi sisteme de asistență avansate, inclusiv un sistem de conducere autonomă de nivel 2++, așa cum este numit de Bentley.

Acest sistem va avea și o funcție de „chemare” a mașinii de la distanță de către proprietar.

via Automotive News Europe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru