Bentley anunță că primul său model electric va avea un design “curajos”: lansare programată până în 2025

de Paul Cosma
Marti, 17.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a început să lucreze la mai multe variante de design pentru primul său model electric, lansarea urmând să aibă loc în jurul anului 2025. Britanicii spun că viitorul vehicul electric trebuie să aibă un design “curajos”, nu doar să copieze un model din gama actuală.

Deși face parte dintr-un grup care accelerează trecerea la modelele electriceBentley nu se grăbește să facă pasul spre mașinile complet electrificate până când tehnologia bateriilor solid state va fi dezvoltată.

Adrian Hallmark, șeful companiei britanice, a spus recent că acest lucru se va întâmpla cel mai devreme în 2025, iar prima mașină electrică Bentley va fi una de sine stătătoare, nu o versiune a modelelor existente astăzi în gamă.

Echipele de design de la Bentley au început “experimentele” cu mai multe variante de stilizare, conceptul EXP 100 GT urmând să fie un punct de plecare în acest proiect, potrivit presei britanice.

“Vrem să creăm un vehicul electric care să reprezinte un pas înainte și care să arate diferit. Dacă ne uităm la Taycan, este tot un Porsche. Îi admir pe cei de la BMW pentru i3, însă unii clienți au spus că este o mașină urâtă. Trebuie să fim curajoși, iar identitatea brandului Bentley ne va ajuta, a explicat Stefan Sielaff, directorul de design de la Bentley.

Conceptul electric EXP 100 GT promite o autonomie de până la 700 de kilometri, iar cele 4 motoare electrice asigură un cuplu de 1.500 Nm și o viteză maximă de 300 km/h.

Bentley susține că bateria lui EXP 100 GT se încarcă la 80% din capacitate în 15 minute.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Edikkk
    QED 4
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru