Bentley Batur, pregătit de producție. Vor exista doar 18 exemplare

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 21.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a finalizat faza de testare a noului Batur, astfel că britanicii sunt pregătiți pentru producția propriu zisă. Vor exista doar 18 exemplare.

Chiar dacă va fi replicat în doar 18 exemplare, Bentley Batur a fost nevoit să treacă printr-o sesiune de teste riguroasă. Două mașini de pre-serie au acoperit mai bine de 30.000 de kilometri de-a lungul a 58 de săptămâni.

Ele au fost testate pe circuit, la viteze de peste 322 de km/h, au fost lăsate peste 600 de ore la temperaturi extreme, iar motorul W12 cu 750 CP a fost testat peste 100 de săptămâni.

Acum, Bentley Batur este pregătit să intre în producție. Fiecare dintre cei 18 clienți vor colabora cu divizia Mulliner pentru a-și personaliza mașina după bunul plac.

Potrivit constructorului britanic, finalizarea unui singur exemplar Batur durează circa 4 luni.

Bentley estimează că cele 18 exemplare vor fi asamblate până la finalul anului 2024.

via Bentley

Comentarii (8)

  • Octavian
    Doar 18 ? Și eu vroiam să imi comand una, păcat :(( .
    2 2
  • Extrem de poluante aceste V12.. . Bine că fac puţine pentru babalâci.
    3 8
  • Seriff
    @Mike aoleu, ce nasol, bine ca fac putine, daca faceau multe murea planeta, tu ai idee cat polueaza un avion si cate avioane decoleaza zilnic de pe un aeroport?
    4 1
  • @sheriff
    oamenii din avion nu se plimba aiurea. si arde mai curat kerosenul, plus face norisori albi si ne protejeaza de soare.
    1 3
  • Seriff
    @05:21 nu se plimba aiurea? Sunt oameni ca isi fac 10 vacante pe an, se duc in city break in weekend, cum nu se plimba aiurea? Doar de pe Otopeni decoleaza un avion la 10 minute, sunt zeci de mii de avioane in aer la orice ora din zi si din noapte pe glob, acolo poluare adevarata, nu la masini, dar ce sa sti tu, traiesti pe alta planeta.
    4 2
  • @Sheriff...

    Emisiile de CO2 per călător (kg cu tot cu bagaje) per km la transportul aerian.... este cu mult mai mic decât la maşini.

    Apoi în Uniunea Europeană deja, repet DEJA a început programul de folosire, construire, îmbunătaţire a soluţiilor de transport cu trenuri de mare viteză (electrice - sic) care să înlocuiască avioanele pe distanţe mici şi medii.
    1 4
  • Seriff
    @Mike este mai mic? Un avion polueaza la decolare cat masina mea in 200.000 km, tu te auzi ce vorbesti, sa zici ca o masina amarata polueaza mai mult decat un avion inseamna ca esti bine spalat pe creier, ori esti bolnav mintal.
    5 0
  • Seriff
    https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-8-2015-011761_RO.html
    ''În plus, aceste emisii se deplasează odată cu masele de aer, astfel încât avioanele de deasupra Europei ajung să polueze de fapt India și China. În total, cele circa 30 000 de avioane de pasageri aflate în uz în acest moment generează 600 de milioane de tone de dioxid de carbon în fiecare an''
    Astea nu conteaza, important e sa nu mai aibe Gigel din sat Golf 7 diesel, el e de vina ca au fost 41 de grade in UK.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru