Bentley Bentayga EWB: ampatament lung și cele mai avansate scaune instalate vreodată într-o mașină

de Alexandru Monenciu
Marti, 10.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a publicat primele imagini și informații despre noul Bentayga Extended Wheelbase (EWB) sau, cu alte cuvinte, o versiune cu ampatament lung. Aceasta este echipată cu motorul V8, twin-turbo, care dezvoltă 550 de cai putere.

După câteva imagini teaser care anunțau un nou model de lux cu emblema Bentley, a venit acum momentul să facem cunoștință cu ceea ce se ascundea în spatele acelor imagini.

Este vorba despre noul Bentayga Extended Wheelbase (EWB) sau, cu alte cuvinte, un Bentayga al cărui ampatament a crescut de la 2.995 milimetri la 3.175 milimetri. Acest lucru se traduce, în primul rând, printr-un spațiu mai generos pentru ocupanții locurilor din spate.

Bentley Bentayga EWB poate găzdui 4 (scaune spate individuale) sau 5 pasageri. Așa cum era de așteptat, aceștia sunt înconjurați de lux, materiale și finisaje demne de un Bentley și, poate cel mai important, se pot relaxa pe cele mai avansate scaune montate vreodată într-o mașină.

Denumite Bentley Airline Seat, acestea pot fi înclinate până la 40 de grade. Totodată, sunt echipate cu o tehnologie care simte temperatura pasagerilor și umiditatea din aer și activează, după caz, funcția de încălzire/ventilație sau câte puțin din fiecare.

Mai mult, cu ajutorul unor senzori de presiune, scaunele își modifică ușor poziția (șase puncte de presiune) pentru a reduce oboseala pasagerilor la drum lung.

Oferta noului Bentayga cu ampatament lung include, în premieră, uși cu închidere automată, cotieră spate încălzită, un model diamantat pentru tapițerie și Bentley Diamond Illumination, o reinterpretare a sistemului de iluminare ambientală regăsit pe mai toate mașinile din ziua de azi.

Din punct de vedere estetic, Bentley a instalat grila de pe Flying Spur, iar clienții pot opta pentru jante de 22 de inch cu finisaj cromat.

Sub capotă regăsim unitatea V8, twin-turbo, de 4.0 litri, care dezvoltă 550 de cai putere și 770 Nm cuplu.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 4.7 secunde, iar viteza maximă ajunge la 290 km/h.

Livrările sunt programate să debuteze spre finalul acestui an.

via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru