Bentley Bentayga Speed Space Edition, un exemplar unic, inspirat de cosmos

de Tiberiu Safta
Vineri, 18.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a publicat imagini cu un exemplar unicat al modelului Bentayga Speed, numit Space Edition. Mașina a fost creată de Mulliner și dispune de elemente și culori inspirate din spațiu, de unde vine și numele.

Constructorul britanic a lansat un exemplar unicat al SUV-ului Bentayga Speed, numit Space Edition. Unicul exemplar a fost creat la comandă de către divizia Mulliner, iar mașina va fi vândută unui client din Statele Unite.

Așa cum reiese din nume, modelul este dotat cu mai multe elemente și culori inspirate din spațiu. Exteriorul este vopsit într-o combinație de gri închis cu verde, din care rezultă nuanța numită Cypress. Mașina a fost vopsită să arate precum umbra de pe suprafața Lunii.

Vopseaua specială este completată de accente portocalii Orange Flame în părțile inferioare ale barelor față și spate, precum și în zona pragurilor. Fiind oferit în specificația Blackline, putem observa accentele negre în jurul geamurilor laterale și a grilei. Bentley spune despre vopseaua Orange Flame a fost inspirată de urmele de praf ale cometelor care se văd pe cerul nopții.

Și în interior găsim aceeași culoare pe volan și pe maneta schimbătorului de viteze.

O bandă subțire portocalie traversează de-a lungul ușilor și a bordului. Inclusiv emblema Bentley, brodată pe spătarele scaunelor, este colorată în portocaliu.

Culoarea tapițeriei este o combinație între nuanțele Beluga și Porpoise, iar pe uși și în zona torpedoului sunt prezente și elemente Galaxy Stone. De asemenea, în interiorul pragurilor din zona ușilor găsim și plăci speciale cu planetele din Sistemul Solar.

Sub capotă se află un motor W12 de 6.0 litri, twin-turbo, care dezvoltă 635 de cai putere și un cuplu de 900 Nm. Mașina accelerează de la 0 la 100 de km/h în 3.9 secunde și atinge o viteză maximă de 306 km/h.

Până acum, divizia Mulliner a realizat 100 de proiecte de personalizare în primele trei luni ale anului, dublu față de ce a reușit în aceeași perioadă a anului trecut.

via Bentley

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    interesant. asa dublezi pretul la..smecheri cu cateva lire...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru