Bentley Continental GT a fost lansat în România: prețul pornește de la 203.000 de euro cu TVA

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 06.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a lansat noua generație Continental GT și în România. Modelul constructorului britanic are un preț de pornire de peste 203.000 de euro cu TVA și promite 635 de cai putere și 3.7 secunde pentru 0-100 km/h.

Bentley a dezvăluit noul Continental GT cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Acum, modelul constructorului britanic a poposit și în România.

Designul noii generații este inspirat din conceptul EXP 10 Speed 6, ampatamentul a crescut 110 milimetri, iar platforma MSB o regăsim și pe noul Panamera. 

Sub capotă, Bentley Continental GT are o versiune revizuită a motorului W12 de 6.0 litri. Acum, unitatea produce 635 de cai putere și 900 Nm, iar cu ajutorul transmisiei automate cu dublu ambreiaj și opt trepte, modelul britanic accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.7 secunde. Viteza de top este de 333 km/h. Noul Continental GT integrează și un sistem micro-hibrid prin intermediul unui acumulator de 48 de volți.

Interiorul noului model britanic îmbină tehnologia de ultimă oră cu materiale rafinate. Instrumentarul de bord este complet digital, iar consola centrală integrează un ecran tactil de 12.3 inch. 

MOTORIZĂRI
(Date tehnice complete AICI)
PREȚ
(euro, TVA inclus)

Motor Putere
(CP)
Transmisie
W12 6.0 TSI Benzină
635 CP
Aut8 203.063

Bentley a pregătit și două pachete pentru Continental GT.

Unul poartă denumirea de City și include sisteme de asistență precum averitzare pentru pietoni, recunoașterea semnelor de circulație și sistem de frânare de urgență. Al doilea pachet se numește Touring și oferă curise control adaptiv cu traffic jam assist, active lane assist sau night vision. 

NOUL BENTLEY CONTINENTAL GT vs. principalii concurenți

MODEL/VERSIUNE PUTERE
(CP) 
CONSUM MIXT
(l/100 km) 
ACCELERAŢIE 0-100
(secunde) 
PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA) 
Bentley Continental GT
W12, 6.0
635 12.2 3.7 203.063
Mercedes-AMG S63 Coupe
V8, 4.0
612 9.3 3.5 183.635
Porsche Panamera
V8, 4.0
550 9.4 3.8 161.961
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

Comentarii (6)

  • Ca cauta Mercedes in tabelul de competitori? Sa fim seriosi, este o clasa mai jos, Bentley concureaza cu Rolls Royce sau Aston Martin care sunt masini de lux, nu cu marcile premium precum Mercedes
    12 12
  • Adrian C
    Ieftin ca braga ! Ma si grabesc sa dau banii pe ea !
    15 2
  • Adrian C
    Porsche Panamera concurent ? De cand ? Unul e coupe si altul e coupe cu 4 usi.

    @?
    Asa e. Dar un S 65 AMG (nu 63) , are si pretul si toate calitatile necesare pt. a concura cu B.C GT ! Nu e cu nimic mai prejos. Si mai au ei o editie limitata S 650 Maybach cabrio dar e cam 460 de mii euro unul...mult mai scump ca GT si nu inteleg de ce :))
    12 5
  • Interesant - costă exact cît Lambo Urus.

    Mă-ntreb deci care dintre maseuzele de ego VAG va fi - nu doar pe la noi - preferata *ingenioșilor oameni de afaceri producători de plus-valoare* :-) (definiția aburitoare pentru cei mai rapaci și vicleni dintre noi, acceptată însă de naivi fără probleme.)
    14 4
  • @Kiro...
    Dar tare esti catranit. Cat timp au facut banii legal e foarte bine sa-i dea pe chestii (inutil de) scumpe. E modul societatii capitaliste de a se echilibra: cu cat ai mai multi bani cheltuiesti mai multi. Si astfel banii in loc sa stea adunati intr-un cont se distribuie la agenti de vanzari, producatori, si in final constructori de produse de lux; care majoritatea sunt construite de mana (caci asa cere fita) si deci implica multe maini. Astfel banii raman mereu in circulatie.
    6 7
  • @Green_Alex
    De acord, mai putin partea cu "legal". Rareori se intampla sa fie asa.
    10 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru