Bentley: mașinile cu sisteme autonome de nivel 3 sunt periculoase

de Tiberiu Safta
Miercuri, 03.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adrian Hallmark, șeful Bentley, a declarat că marca britanică nu va oferi un sistem de conducere autonomă de nivel 3 pentru modelele sale. În opinia lui, mașinile cu un astfel de sistem sunt prea periculoase.

Constructorul britanic de mașini de lux nu va implementa un sistem de conducere autonomă de nivel 3 pe modelele sale. Informația a fost confirmată de către Adrian Hallmark, actualul șef Bentley care va prelua, în curând, șefia la rivalii de la Aston Martin.

Potrivit lui Hallmark, Bentley nu va pune la dispoziție un asemenea sistem deoarece este considerat periculos pentru drumurile publice. Un sistem de conducere autonomă de nivel 3 poate să preia complet controlul mașinii. Cu toate acestea, șoferul trebuie să fie pregătit în permanență să preia controlul în cazul în care sistemul nu reușește să evite un incident rutier.

„Noi credem că nivelul 3 este periculos din toate analizele pe care le-am făcut, din cauză că s-a bazat prea mult pe recuperarea atenției șoferului și asupra intervenției acestuia”, a declarat Adrian Hallmark. Mai mult, șeful Bentley a mai spus că dezvoltarea tehnologiei autonome de nivel 3 este „cea mai riscantă fază” a dezvoltării condusului autonom.

În schimb, același Hallmark spune că un sistem de nivel 4 este „mult mai sigur”.

Asta pentru că un asemenea sistem nu necesită intervenția celui de la volan în anumite zone. Deocamdată, niciun producător nu oferă un model cu un de sistem de nivel 4, deoarece acesta nu este încă reglementat.

Pentru moment, Bentley va oferi doar sisteme autonome de nivel 2 Plus și de nivel 2 Plus Plus.

via Automotive News Europe (înreg.)

Comentarii (3)

  • oricine
    Ca omul să se tâmpească total trebuie să nu mai facă nimic. Să nu muncească, să nu conducă, să nu gândească, să fie monitorizat și la urmă să fie vaccinat ca să nu se enerveze. Doar distracție, alcool și mai nou droguri legale. Bine ai venit mileniu 3
    4 2
  • ///COR/// 33'
    @oricine
    Adevar grait-ai !
    Daaar !!! Cum se face ca asta isi doresc multi dintre noi. Sa umfle mațul, sa-si turmenteze creierul si sa stea ca o branza si sa puta locul sub el. Asa e specia. Numai ca acum ne putem permite asta. Inainte ( in trecut ) nu prea.
    5 0
  • Deleagu
    Pentru ca cei enumerati de voi sa isi permita sa stea cu burta in sus, sunt 1000 de alti oameni pe planeta care muncesc. Adevarat ca acum 200-300 de ani daca faceai asta, mureai de foame sau de frig. Acum trai pe plai...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru