Bentley prezintă noul Batur Convertible: producție limitată la 16 exemplare

de Alexandru Monenciu
Marti, 07.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii de la Bentley au publicat primele imagini și informații despre noul Batur Convertible. Producția va fi limitată la doar 16 exemplare.

Constructorul britanic de automobile se pregătește să își ia rămas bun de la motorul W12 care l-a consacrat. Dar nu înainte de a lansa câteva modele speciale, echipate cu această unitate de 6.0 litri, twin-turbo.

În 2022, Bentley a lansat modelul Batur, denumit așa după un lac vulcanic aflat în Bali, Indonezia. Acel model era un coupe, așa că, acum, Bentley prezintă și varianta decapotabilă a lui Batur. Sau, altfel spus, Batur Convertible.

Sub capotă se află tot unitatea W12 care dezvoltă 740 de cai putere. Este prezent, de asemenea, și sistemul de evacuare Akrapovic din titan, cu terminații printate 3D.

Noul Bentley Batur Convertible este echipat cu un plafon retractabil, din material textil, care poate fi operat în doar 19 secunde și la viteze de până la 50 de km/h. Jantele de 22 de inch au un design diferit comparativ cu varianta coupe.

Mașina din imagini este finisată în nuanța exterioară Vermillion Gloss, cu finisaj satinat, iar interiorul este scos în evidență de accentele Rose Gold.

Potrivit reprezentanților Bentley, clienții vor avea la dispoziție variante infinite de personalizare.

Prețul noului Bentley Batur Convertible nu a fost dezvăluit, dar știm că va fi replicat în doar 16 exemplare. Ca o comparație, varianta coupe costă în jur de 2 milioane de euro.

via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru