Bentley: "Primul nostru model 100% electric vine cel mai devreme în 2025"

de Mircea Meşter
Joi, 02.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model electric Bentley va fi unul de sine stătător, va purta un nume diferit și va utiliza, cel mai probabil, baterii solid-state cu 30% mai ușoare decât echivalentul Litiu-Ion. Mașina este programată cel mai devreme pentru 2025.

Deși face parte dintr-un grup care accelerează trecerea la modelele electrice, Bentley nu se grăbește să facă pasul spre mașinile complet electrificate până când tehnologia bateriilor solid state va fi dezvoltată. Adrian Hallmark, directorul companiei britanice, susține într-un interviu acordat publicației Automotive News că acest lucru se va întâmpla cel mai devreme în 2025, iar prima mașină electrică Bentley va fi una de sine stătătoare, nu o versiune a modelelor existente astăzi în gamă.

"Am putea să luăm unul dintre modelele noastre și să-l transformăm în prima mașină electrică Bentley, dar nu vom face asta pentru că asta ar însemna să facem un compromis între autonomie și eficiență", spune Hallmark. "Vom lansa pe piață un model electric credibil cel mai devreme în 2025", continuă oficialul mărcii din Albion.

În ceea ce privește tehnologia acumulatorilor pe care îi va utiliza Bentley pe prima mașină electrică a mărcii, Hallmark susține că miza este adoptarea bateriilor solid-state, deși acest element nu e încă 100% decis.

"Cred că mașinile electrice vor fi în general mai înalte din cauza poziționării pachetului de baterii (n.r.

astăzi, bateriile sunt montate în general în podeaua mașinii)". Cu toate acestea, noile tehnologii vor face posibil ca mașinile să fie mai coborâte, pentru că densitatea bateriilor va crește. (...) Nu garantez faptul că vom miza pe baterii solid-state, dar vorbim de o tehnologie aflată în vizor pentru perioada de mijloc a anilor 2020. Aceste baterii sunt cu 30% mai ușoare în condiții de putere similară cu cele Litiu-Ion. Un Jaguar I-Pace are baterii de 720 de kilograme, iar 500 de kilograme în loc de 720 vor însemna o diferență importantă", susține Hallmark.

via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru