BMW 320i din 1994, vândut pe internet pentru un dolar

de Sebastian Toma
Luni, 13.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un dealer de automobile rulate din Noua Zeelandă a vândut un BMW 320i din 1994 contra sumei de un dolar în urma unei licitaţii online. Spre deosebire de alte greşeli de acest gen, licitaţia a fost onorată.

Un dealer de automobile rulate din Noua Zeelandă a reuşit să câştige respectul internauţilor după ce a vândut o maşină cu un dolar, deşi valoarea sa era de 3.000 de ori mai mare. Totul a început de la un BMW 320i din 1994, ofertat pe portalul propriu de licitaţii al Stadium Tradeins cu preţul de 1 dolar. Un client a reuşit să comande maşina până ce neozeelandezii de la Stadium Cars s-au prins de greşeala din baza de date, iar aceştia au respectat legea şi i-au vândut produsul pentru preţul solicitat în anunţul online.

Licitaţiile auto "fără rezervă" care nu sunt onorate nu sunt o noutate pe internet, mulţi clienţi rămânând cu buza umflată după ce dealerii au refuzat să le vândă mai ieftin unele maşini din stocul pus la vânzare pe internet. Din păcate pentru dealerii neatenţi, o licitaţie online reprezintă un contract din punct de vedere legal, dar aceştia ajung să-l respecte doar dacă sunt ameninţaţi de avocaţii clienţilor de drept, care nu au făcut decât să liciteze pentru obiectul respectiv.

Esential 3000 de dolari era preţul normal al BMW-ului vândut de Stadium Cars pe internet contra sumei de 1 dolar.
În cazul de faţă, dealerul din Noua Zeelandă nu a stat pe gânduri şi a livrat maşina clientului pentru suma de un dolar.
Reprezentanţii dealerului de automobile rulate din Noua Zeelandă susţin că vehiculul ar fi avut un preţ de 3.000 de dolari, deci nu este vorba de o pierdere atât de mare. Dacă ar fi să judecăm după expunerea primită de neozeelandezi în urma onorării licitaţiei, aceştia au obţinut un preţ foarte bun.

 Via Inautonews

Comentarii (18)

  • Cam atat dadeam si eu pe el. Un dolar. Poate doi. Nu merita mai mult.
    18 23
  • ..din germania s-au adus in ro masini gratis la greu...deci nu ma mir deloc.
    16 0
  • aleksanders
    cea mai buna strategie de marketing - pentru 2500 de dolari cat facea masina acuma stie o lume intreaga de firma lor :)
    22 1
  • Cam atat fac si astea de la noi ... :))).
    9 7
  • Poi si in Romanica,cu cat se vand :)) ? Se vand la 400 de euro bucata,ca stiu si eu ca dupa un timp de folosinta cad piesele dupa ele.Auzi 3.000 de dolari ranjitoarea asta? A avut de castigat clientul.Bravo lui,a dat cat face ea.De fapt cam asta ar fi adevarata valoare pentru harburile astea de BMW-uri.Ma intreb cat il va mai tine motorul?Probabil 3000 de km si e dus la remat ,la casat masini in progr. rabla.
    11 18
  • 3000 de dolari zeelandezi, extraterestrilor
    13 1
  • AndreiRN
    Valoarea minima a unei masini este valoarea de reciclare si deci a fost oricum o afacere buna la $1 indiferent de masina.
    Acuma daca a luat-o pt folosinta proprie este foarte posibil ca va baga in ea $2999 ca sa o poata folosi.
    5 13
  • CodrutC
    @AndreiRN valoare minima a unei masini este suma pe care o iei la fier vechi si vanzarea de piese
    11 0
  • Destepti sunteti toti de pe aici care comentati aiuria....sunt tari in care primesti masini de genul acestui bmw,fie ca e un vw un fiat,sau orice alta marca populara gratis de la propietari...doar sa nu mai plateasca ei pt radierea ei si pt a o duce la demolare...Sunt tari unde aceste chestii se platesc,si atunci propietarul prefera sa dea masina pe gratis doar ca sa se scape de aceste taxe!!!Mai informati-va inainte sa vorbiti prostii!!!
    11 5
  • kumite
    Da,cu atat se vinde bmw -ul acolo.1994 Bmw 320I,215000 km.3000 de dolari Nz..Acelasi 1994 Toyota Camry cam acelasi kilometraj este sub 1000dolari Nz.,si nu pune nimeni "bid"pe ea.Asta-i diferenta intre fiabilitati.Cea cu cea mai mare fiabilitate se deprecieaza mult mai repede.Necunoscatorii sunt pretutindeni.Stiti cat dureaza si cat costa ca sa-ti treci masina pe numele tau,in Nz?Cam 5 minute si 12 dolari.
    7 4
  • @kumite

    japonia e la o aruncatura de batz de Australia/Noua Zeelanda, Germania e..undeva...mai incolo. Pe de alta parte relatia intre japonezi si australieni/zeelandezi e deosebita. Ar trebui pomenite aici relatiile comerciale preferentiale date de acordurile de comert liber din zona. Se poate explica astfel pretul unei Toyota comparativ cu cel al unui BMW
    3 3
  • @jhon_ranga,chiar ma bucur sa te revad .''Bine ai revenit'',printre noi.
    1 8
  • AndreiRN
    Daca asa zice Ion_De pe camp asa trebuie sa fie ca el sti ca doar a fost la recoltat BMW prin acele tari.
    3 6
  • @AndreiRN...m-ai plictisit cu textele tale si cu ceea ce scrii mereu...daca esti prost informat atunci mai bine taci si nu mai comenta prostii pe site...stai in banca ta si informeaza-te bine inainte sa te legi de altii!!!
    8 3
  • kumite
    Acordul de comert liber in aceste zone a fost semnat cu China.Nu cu Japonia.Australia are grija de productia interna de masini(holden).Japonezele nu sunt deloc ieftine la ei.New Zealand are relatiile cam incordate cu Japonia.Vezi vanatoarea ilegala de balene din Pacificul de sud.Bmw-ul asta a fost adus din Japonia(imported).Daca era facut pt.NZ,scria NZ new.Asa ca nu-i asta explicatia de ce e mai ieftina o toyota.Pur si simplu este vorba de alta calitate.Ce zici de o Corolla din 2006 cu manivele pt.geamurile din spate,iar pe spate cu punte fixa?
    6 0
  • @kumite......Ce zici de o Corolla din 2006 cu manivele pt.geamurile din spate,iar pe spate cu punte fixa?

    atunci asta ar fi explicatia
    0 4
  • Cred ca John Range are dreptate. O astfel de tara e Anglia. Daca va uitati la anumite emisiuni auto de la ei o sa intalniti chiar situatii cand doritorul primeste 100 lire doar ca sa o ia :))

    Nu stiu daca in NZ e cazul. Probabil baietii si-au dat seama repede ca au mai mult de castigat din super reclama decat din intoarcerea cuvantului la o licitatie fara limita minima (no reserve ala se traduce altfel nu "fara rezerva". Chiar daca pui ghilimele tot traducere furculition este)
    4 1
  • AndreiRN
    Ion_De pe camp, daca te plictisesti mai iesi si tu pe afara si lasa computerul ca iti strica ochii iar eu cand vreau sa invat cate ceva citesc posturile tale si imi ajunge pt o luna atata invatatura si apoi o dau pe distractie. TU cate zeci de masini ai recoltat?
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru