BMW a început producția modelelor Seria 4, Seria 5 facelift și Seria 6 GT facelift la uzina din Dingolfing

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 01.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că a început producția de serie a noului Seria 4. Alături de coupe-ul de clasă medie, nemții au demarat și producția versiunilor Seria 5 facelift, Seria 5 Touring facelift, M5 facelift și Seria 6 Gran Turismo facelift. Toate aceste modele sunt asamblate la Dingolfing.

Ultimele luni au fost pline pentru BMW. La finalul lunii mai, nemții au prezentat Seria 5 facelift (sedan și break) și Seria 6 Gran Turismo facelift. Câteva săptămâni mai târziu, constructorul bavarez a publicat primele imagini și detalii referitoare la noua generație Seria 4 Coupe, iar în urmă cu două săptămâni, BMW a lansat M5 facelift.

Acum, producătorul german a anunțat că toate aceste modele prezentate în ultimele două luni au intrat pe linia de asamblare a uzinei din Dingolfing, Germania.

"Lansarea în producție a cinci modele noi înseamnă o planificare precisă și necesită un nivel mare de atenție la nivelul întregii uzine. În ciuda faptului că uzina a fost oprită temporar, iar restartul producției a fost realizat doar într-un singur schimb de lucru din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV2, am reușit să lansăm la timp Seria 4 Coupe, Seria 5 facelift și Seria 6 Gran Turismo facelift", a declarat Christoph Schroder, directorul fabricii din Dingolfing.

În prezent, la uzina din Germania există circa 18.000 de angajați, iar capacitatea de producție ajunge la aproape 1.500 de unități pe zi.

Anul trecut, uzina din Dingolfing a produs 285.000 de mașini.

La fabrica din Dingolfing sunt asamblate modelele Seria 3, Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7 și Seria 8, iar din 2021 nemții vor produce aici și SUV-ul electric iNext.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru