BMW a început testele cu prototipul i Hydrogen Next, un X5 electric alimentat cu hidrogen

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 16.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul bavarez de automobile a demarat testele de drum cu prototipul i Hydrogen Next. Vorbim de un X5 transformat în vehicul electric echipat cu pile de combustie cu hidrogen.

În 2013, BMW și Toyota au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea tehnologiei celulelor de combustibil cu hidrogen. Cei doi giganți doresc să optimizeze aceste tehnologii și mai ales să le integreze în modelele de serie din portofoliul fiecăruia.

Șase ani mai târziu, constructorul din Munchen a lansat la Frankfurt prototipul i Hydrogen Next: un X5 transformat în vehicul electric echipat cu pile de combustie cu hidrogen.

Acum, BMW a publicat mai multe imagini cu acest prototip care va sta la baza unui model de producție în serie mică. Acesta din urmă ar urma să debuteze în 2022.

Cu această ocazie, germanii au anunțat și startul testelor pe drumurile publice cu i Hydrogen Next. Motorul electric cu care este echipat poate dezvolta până la 374 de cai putere.

Prototipul poate stoca 6 kilograme de hidrogen în două rezervoare confecționate din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP). Celulele individuale sunt furnizate de Toyota, însă pilele de combustie și sistemul de propulsie sunt gândite și dezvoltate de BMW.

via BMW

Comentarii (5)

  • Au trecut mai bine de 15 ani de la Hydrogen 7, insa BMW tot la faza "testelor de drum" a ramas. Pe cand ceva concret, nu doar PR, din partea nemtilor?
    10 1
  • Pardalian
    Boss,baga si tu la baiatu' de 10 lei hidrogen!
    10 0
  • de banii astia iei 150 de grame la pretul pietei.
    6 0
  • Hydrogen7 avea motor termic alimentat cu hidrogen, acum este vorba de pile de combustie.
    7 0
  • Hydrogen7 avea motor termic alimentat cu hidrogen, acum este vorba de pile de combustie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru