BMW ar putea acuza Google că încalcă legile proprietății intelectuale

de Mircea Meșter
Miercuri, 12.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce șefii Google au anunțat că toate companiile care formează gigantul american vor sta de acum sub umbrela Alphabet Inc., BMW Group susține că are drepturile de utilizare ale mărcii Alphabet în zona auto, acolo unde grupul german deține o societate de leasing cu același nume.

O știre care teoretic ar fi trebuit să treacă la "și altele" pe un site auto a devenit brusc foarte interesantă pentru cei interesați de mașini și de industria din spatele acestora. După ce Google a anunțat oficial că a fondat Alphabet, o companie nouă sub umbrela căreia vor sta de acum toate celelalte entități ale gigantului american, restructurând astfel din temelii întreaga prezență pe piață a mărcilor deținute, Grupul BMW reacționează și spune că analizează posibilitatea de a recurge la apărarea mărcii Alphabet, deținută sub forma unei companii de leasing de către grupul german.

"Alphabet Inc. va înlocui Google Inc. ca entitate listată la bursă, iar toate acțiunile Google se vor transforma în același număr de acțiuni ale companiei Alphabet, cu aceleași drepturi. Google va deveni subsidiară a companiei Alphabet", a anunțat CEO-ul Google, Larry Page, într-o postare pe blogul oficial al companiei americane.

Răspunsul BMW a venit la nici două zile distanță: "Site-ul alphabet.com este deținut de Grupul BMW, compania care deține brandul Alphabet", sună comunicatul oficial al celor de la BMW, care continuă anunțând faptul că problemele de trademark sunt în acest moment analizate serios de avocații grupului.

Deși două companii cu același nume pot opera în paralel dacă posibilitatea unei confuzii este exclusă, în cadrul nou-înființatei companii Alphabet Inc.

se derulează proiecte care au tangență cu lumea mașinilor, cum este Google Auto, compania care cercetează și dezvoltă mașini autonome. De asemenea, sub incidența legilor care guvernează mărcile înregistrate ar putea sta și faptul că Google a dezvoltat Android Auto, facilitatea prim care telefoanele cu sistem de operare Android pot să fie utilizate mai ușor la volan prin funcția mirroring.

Comentarii (4)

  • bmw o da in penibil...
    2 21
  • Daca Google vrea o felie din domeniul auto, atunci trebuie sa plateasca pretul ! Nu pot veni ei ca outsideri sa faca regulile intr-un domeniu unde activeaza companii cu un secol inaintea lor. Au intrat ca taurasii... Mai multa decenta si moderatie nu strica.
    17 6
  • Aloo, Benz, nu schimba subiectul, aici e vorba de un amarat de nume, nu e vorba de concurenta auto.
    4 9
  • E acelasi subiect si da , ESTE vorba de concurenta auto. Doar ca unii constructori ii privesc mai ingaduitori. Pt ca deh, orice ajutor e binevenit cand e vorba de full-electrice de exemplu. Unde-s mai multi puterea creste! Apple si Google? Bravo lor!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru