BMW Compact Sedan Concept ne arată viiitorul rival al lui Mercedes-Benz CLA și Audi A3 Sedan

de Sebastian Toma
Vineri, 20.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat astăzi primele imagini ale unui concept care prefigurează o berlină compactă. Exponatul se numește Compact Sedan Concept și prefigurează aspectul viitorului rival al lui Audi A3 Sedan și al lui Mercedes-Benz CLA.

BMW Compact Sedan Concept reprezintă cel mai recent exponat al mărcii din Munchen, care a ales să-l prezinte la Salonul Auto de la Guangzhou. După cum îi spune numele, vorbim despre o berlină de clasă compactă, care adresează un segment deja existent în zona premium, în care principalii jucători sunt Audi A3 Sedan și Mercedes-Benz CLA. Cei de la BMW vor să-și păstreze supremația globală la nivel de vânzări, iar popularitatea clasei compacte și a diferitelor variante de caroserie disponibile în zona premium a acestui segment îl face pe producătorul bavarez să lucreze rapid la lipsa unui competitor pentru cele două berline compacte lansate de Audi și Mercedes-Benz.

Așa arată din profil noul BMW Compact Sedan Concept.

Cei de la BMW au precizat că acest concept prefigurează un model de serie care va fi construit pe platforma UKL și va fi echipat cu o gamă de motorizări cu trei și cu patru cilindri în linie. În standard, modelul va avea tracțiune față, dar variantele superioare de putere vor fi oferite opțional și cu sistemul xDrive de tracțiune integrală.

Având în vedere aceste specificații, ne așteptăm ca noua berlină compactă de la BMW să poarte numele de Seria 1 Sedan, având în vedere faptul că producătorul german a ales să împărtă gama actuală de compacte în Seria 1 și Seria 2 și a folosit numerele impare pentru berline și break-uri, în timp ce coupe-urile și decapotabilele au primit numere pare.

Un cadru din habitaclul lui BMW Compact Sedan Concept.

Urmareste Automarket
La nivel stilistic, conceptul prezintă grila frontală tradițională a mărcii BMW, interpretată într-o variantă mai sportivă, blocuri optice cu LED-uri și un set de fante de aerisire cu un design nou pentru aceastră marcă.
Nu lipsește curba "Hofmeister", iar jantele din aliaj cu diametrul de 20 de inch reușesc să umple cu măiestrie bosajele umflate ale aripilor. Modelul concept are scaune din piele nappa, plafon panoramic, display Head-Up și interior cu comenzi tactile. Cei de la BMW anunță un habitaclu cu un nivel de spațiu nemaiîntâlnit în segment, în special pentru ocupanții locurilor din spate.

Posteriorul conceptului care anticipează viitorul Seria 1 Sedan.

Via BMW

Comentarii (4)

  • Scorpionul_negru
    Cam tarziu. CLA si A3 sunt de ceva vreme pe piata. Le-a luat multi clienti celor de la BMW. Trebuia sa il scoata de mult ...abea sunt la stadiul de concept. Dar e bine si asa...o sa fie sigur o masina reusita.
    8 11
  • Maxx94
    Doamne, cat de urat e modelul, prefer tot CLA ! E un coupe mai atragator, mai superb si e peste bmw-ul asta, plus si Audi A3 sedan e cool.:) Parerea mea. Putea fi Bmw seria 2 gran coupe, in 4 usi !
    11 10
  • probabil unul dintre cele mai frumoase BMW-uri din ultima vreme. Daca ramane ceva din el la modelul de serie tot ar fi ceva
    11 10
  • Maxx94 , daca modelul acesta este urat decat CLA si A3 , inseamna ca tu meriti sa fii pieton pe viata!!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru