BMW demarează producția de mașini la noua uzină din China și se apropie de un milion de mașini produse acolo

de Tiberiu Safta
Joi, 23.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că a început oficial producția de mașini la noua sa uzină din Lydia, China, acolo unde constructorul bavarez a investit circa 2.13 miliarde de euro. Constructorul german își mărește capacitatea de producție cu până la 830.000 de vehicule pe an în China. Aici vor fi produse modele destinate exclusiv pieței locale, cum ar fi noul i3 Sedan.

Constructorul german a demarat producția de mașini la noua uzină din Lydia, China. BMW a investit aproximativ 2.13 miliarde de euro în această uzină, unde vor fi produse modele destinate pieței din această țară, cum ar fi electricul i3 Sedan.

Astfel, BMW își mărește capacitatea de producție în această țară, care va ajunge la 830.000 de vehicule pe an. Începând din 2023, BMW va comercializa nu mai puțin de 13 modele electrice în China. Pentru constructorul bavarez, țara asiatică reprezintă cea mai mare piață din lume. Anul trecut, BMW a reușit să vândă 208.507 de mașini în această țară, cu peste 9% mai puține față de nivelul din 2020.

Cele mai bine vândute mărci producătoare de mașini electrice în China sunt Tesla și BYD. Până acum, cele două companii au vândut de două ori mai multe mașini electrice față de aceeași perioadă din 2021.

via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru