BMW Gran Lusso Coupe Concept, primul "fruct" al colaborării cu Pininfarina

de Sebastian Toma
Miercuri, 15.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW şi Pininfarina au colaborat pentru prima dată în istoria celor două mărci. Rezultatul este un concept bazat pe Seria 6 Coupe şi este numit BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe.

Esential 1990 este anul în care BMW Group a început să patroneze Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este.
BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe este fructul primei colaborări dintre BMW şi Pininfarina. În mod incredibil, cele două mărci nu au realizat împreună nici măcar un concept până în prezent, dar ne vor arăta la Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este fructul colaborării lor în versiunea concept. Anul trecut, BMW ne prezenta conceptul unui coupe bazat pe Z4 şi realizat împreună cu Zagato, pe când ediţia 2013 ne arată un concept dezvoltat pe baza lui Seria 6 Gran Coupe.

Ideea principală a colaborării dintre BMW şi Pininfarina este un schimb de experienţă între cele două studiouri de design, care să nu implice neapărat dezvoltarea unui nou model de serie. Rezultatul este un automobil BMW tipic, căruia i-a fost aplicată amprenta Pininfarina. Pentru moment, avem doar câteva imagini teaser, care ne prezintă un set de blocuri optice spate diferite, un plafon mai înclinat, jante din aliaj cu un design agresiv şi un motor V12.

Urmareste Automarket
Concursul de Eleganţă de la Villa d'Este este organizat încă din 1929 şi este dedicat fascinaţiei maşinilor clasice. Încă din 1990, evenimentul este desfăşurat sub patronajul BMW Group, iar evenimentul s-a extins de la an la an cu licitaţii de maşini clasice, o secţiune pentru motociclete, o secţiune dedicată concept car-urilor şi altele.

Via BMW

Comentarii (2)

  • BaditzaEx
    hhmmm acesta ar putea fi primul model cu tenta de super-car sau hiper-car al celor de la BMW, suna interesant !
    2 0
  • un fel de viitor serie 8???????? V12?????
    da......vrem asa ceva........
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru