BMW i3, cea mai cumpărată mașină electrică din România: piața a crescut de 3 ori în ultimul an

de Petre Barac, Foto: BMW
Miercuri, 01.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW i3 este cea mai cumpărată mașină electrică din România în primele nouă luni din acest an, potrivit datelor APIA.

Piața mașinilor care se încarcă direct de la priză a crescut de trei ori în ultimul an. Statisticile arată un volum mult mai mare al acestor mașini, cu mențiunea că hibrizii sunt mult mai numeroși decât vehiculele electrice, conform APIA.

Numărul de mașini electrice și hibrizi plug-in a crescut în primele nouă luni din 2017 cu 171.6%. În total, au fost livrate 239 de autovehicule electrificate.

BMW i3 este mașina care a atras cel mai mult atenția clienților români, cu 49 de livrări până acum în acest an. În plus, constructorul bavarez a reușit să vândă 29 de hibrizi plug-in, dintre care cel mai căutat a fost BMW X5 cu 13 exemplare.

Renault a înregistrat 28 de unități vândute, cu modelul Zoe, o creștere considerabilă dacă ținem cont de faptul că anul trecut vindea doar 3 exemplare.

Cea de-a treia marcă importantă pe segmentul electric este Volkswagen, care a vândut 27 de mașini (e-Golf și Up), față de cele 10 de anul trecut.

Via Profit

Comentarii (3)

  • 90% sunt cumparate de firmele care vor sa dea bine in fata clientilor cu marketing eco, NU de persoane fizice. Asta daca vrem sa fim corecti...
    10 5
  • Deși sunt încă puține important este că oamenii înțeleg și acceptă că acesta este viitorul. Mulți însă nu își permit din păcate deși ar dori să facă acest pas, de aceea este vital ca statul să se implice cu stimulente financiare majore, altfel implementarea va fi anevoioasă. Oricum, cine deține sau utilizează o astfel de mașină va vedea avantajele și nu dori să revină la termice, cine nu nu intră în categoria amintită va avea o părere formată indirect.
    8 2
  • pai la densitatea asta de cocalari si pipite doar nu era sa fie zoe
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru