BMW i3 va primi un motor de motocicletă pentru a-şi mări autonomia

de Sebastian Toma
Marti, 22.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Herbert Diess, şeful departamentului de Cercetare şi Dezvoltare de la BMW, a declarat că noul i3 va fi oferit şi într-o versiune echipată cu un motor de motocicletă, care va fi utilizat pe post de generator.

BMW i3, vehiculul electric programat să debuteze în 2014, va fi oferit şi într-o versiune echipată cu un motor de motocicletă. Propulsorul respectiv este preluat direct din gama BMW Motorrad, are doi cilindri şi va fi utilizat exclusiv pe post de generator. Unitatea îi va asigura o autonomie mărită lui BMW i3, urmând să fie disponibilă opţional şi să fie montată în portbagaj. Potrivit celor de la Automotive News, autonomia lui BMW i3 va fi cuprinsă între 100 şi 150 kilometri în regim 100% electric, pe când motorul cu ardere internă ar putea să urce autonomia la 400 kilometri.

"Îmi imaginez că mulţi clienţi vor comanda versiunea cu autonomie mărită pentru a-şi elimina teama că vor rămâne fără baterie, ca să descopere ulterior că o folosesc extrem de rar", a declarat Herbert Diess, şeful departamentului de Cercetare şi Dezvoltare de la BMW.

"Pentru cei care vor să folosească zilnic motorul cu ardere internă pentru creşterea autonomiei, poate că BMW i3 nu este cea mai bună alegere, un model plug-in hybrid fiind mai potrivit", a completat Hess.

Preţul respectivului echipament opţional nu a fost dezvăluit, însă ne aşteptăm ca acesta să aibă o valoare însemnată. Nu este clar cât spaţiu va ocupa respectivul motor în portbagaj, cum va fi montat şi dacă va putea fi demontat temporar pentru drumuri scurte în mediul urban.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • nu era ma practic de drujba?
    18 24
  • Bun asa! Deci cand a aparut Volt pe piata toata lumea a sarit de fund in sus ca e asa si pe dincolo, critici cat cuprinde. Pe urma ideea asta simpla a inceput sa prinda viata si sa fie imbratisata de tot mai multi constructori.

    Omul are foarte mare dreptate. Multi vor bifa optiunea motorului cu ardrere interna pentru marirea autonomiei pentru ca apoi sa descopere ca nu au nevoie de el decat foarte rar. Totusi, pentru linistea sufleteasca eu zic ca se merita.

    Un singur lucru nu imi place. Faptul ca motorul nu a fost inclus de la bun inceput in desgin-ul masinii. Sunt convins ca il vor adapta foarte bine din fabrica, dar totusi nu va fi o treaba 100% practica. Cu atat mai mult cu cat va lua din spatiul din portbagaj.

    BMW are in i3 o masinuta foarte faina pe care multi vor incerca s-o copieze. Unii deja au si inceput :)
    7 2
  • AndreiRN
    In realitate BMW este cam la coada si ei au copiat dupa alti acest concept electric/hibrid.
    5 16

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru