BMW liniștește șoferii îngrijorați de mașinile autonome: "Vom lăsa întotdeauna clienții să decidă nivelul de autonomie pe care îl doresc"

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va lansa în 2021 primul său model capabil să se conducă singur, însă germanii dau asigurări că vor oferi șoferilor libertatea de a alege nivelul de autonomie pe care îl doresc în timpul călătoriilor.

BMW a anunțat în această săptămână o serie de detalii interesante despre strategia grupului german pentru perioada 2020-2025.

Pe lângă lansarea a 12 modele electrice și 13 hibrizi până în 2025, planurile germanilor se concentrează și pe dezvoltarea mașinilor autonome. Totuși, chiar dacă apariția mașinilor autonome este inevitabilă, oficialii germani insistă că fiecare șofer va avea libertatea de a alege dacă lasă mașina să se conducă singură sau dacă preferă să rămână în spatele volanului.

"Întotdeauna vom lăsa clientul să decidă ce mod de condus vrea, pentru că plăcerea de a conduce dispare dacă nu ai posibilitatea de a alege. Un mare număr de modele BMW, de la Seria 7 la întreaga flotă, sunt deja echipate cu sisteme de asistență semi-autonome", afirmă Klaus Frohlich, membru în consiliul de administrație al BMW.

Astfel, BMW va lansa în 2021 primul său model complet autonom, corespunzător nivelului 5 de autonomie, în care sistemul automat poate efectua toate sarcinile legate de condus în orice condiţii, la fel ca un şofer.

Totuși, modelele BMW vor fi echipate și cu modul autonom de nivel 3, în care un sistem automat este capabil să îndeplinească anumite sarcini şi să monotorizeze mediul înconjurător, dar şoferul trebuie să fie pregătit să preia controlul în orice moment, și modul autonom de nivel 4, în care un sistem automat este capabil să îndeplinească toate sarcinile şi să monitorizeze mediul înconjurător, dar numai în anumite condiţii.

"Datorită puterii de procesare și a conectivității pentru pilotaj autonom, vom fi capabili să gestionăm nivelul 5 din 2021.

De acolo, vom fi capabili să oferim soluții autonome la nivel global într-o gamă variată de la nivelul 3 la nivelul 5, în funcție de cererea clienților și de cadrul legislativ", a adăugat Frohlich.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru