BMW M renunță la cutia automată cu dublu ambreiaj

de Tiberiu Safta
Joi, 15.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de performanță BMW M a anunțat că renunță definitiv la cutia automată cu dublu ambreiaj pentru modelele sale. Aceasta va fi înlocuită de o cutie automată tradițională, cu un convertizor de cuplu.

Începând din acest an, toate modelele BMW M care vor fi lansate nu vor mai primi cutii de viteze cu dublu ambreiaj. Anunțul a fost făcut de către Dirk Hacker, șeful departamentului de dezvoltare din cadrul diviziei de performanță, pentru publicația Top Gear. Oficialul precizează că această cutie de viteze va înlocuită cu cea automată tradițională, cu convertizor de cuplu, precum și de cea manuală.

„Cutia de viteze cu dublu ambreiaj, din perspectiva BMW M, a dispărut”, a declarat Hacker. „Acum este vorba despre cutia manuală, cea automată simplă și cea automată electrificată pentru viitor”, a mai adăugat acesta.

Același Hacker spune că decizia de a abandona cutia cu dublu ambreiaj a fost luată în timpul dezvoltării noii generații BMW M5. Astfel, noul model de performanță va primi acum o cutie automată simplă, care oferă un nivel de confort mai mare, potrivit diviziei.

„Cutia automată simplă se comportă mai bine decât cea cu dublu ambreiaj.

La BMW M4 CSL, schimbările treptelor sunt mai rapide iar pe cealaltă parte folosim această cutie automată simplă pe noul model de competiție M4 GTR”, a mai adăugat el.

La final, Hacker mai precizează că divizia va continua să ofere cutii manuale pentru următorii 7 ani. Chiar și așa, el recunoaște că și această cutie de viteze este pe cale de dispariție.

via Top Gear

Comentarii (3)

  • Ceva nu e OK in declaratia asta, ultimul BMW cu cutie cu dublu ambreiaj a fost vechiul M2, scos din productie anul trecut sau anul asta. Generatia F90 de M5 utilizeaza deja convertizor de cuplu, intr-adevar, F10-le avea dublu ambreiaj.
    3 1
  • Mircea Badea
    prea complicat pentru ei defapt?
    1 3
  • oricine
    După ce au prezentat-o ani de zile ca fiind cea mai mai bună c.v. acum vin și spun că e nașpa. Când au mințit atunci sau acum ? Ca și Honda . După 25 de ani de VTEC au făcut acum un motor mai performant fără VTEC. Cred că vor să ne dilească (chiar și expresia vine de la delete) în cadrul marii RESETĂRI
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru