BMW M3 spune adio cutiei manuale în Japonia cu o ediție specială

de Tiberiu Safta
Vineri, 15.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a lansat oficial o ediție specială pentru M3, destinată exclusiv pieței din Japonia. Noua ediție va fi construită în 150 de exemplare, iar acestea vor fi ultimele oferite cu o cutie manuală.

Actuala generație BMW M3 este printre puținele modele de performanță care mai sunt oferite cu o cutie manuală. Însă, berlina de performanță a constructorului bavarez nu va mai primi o asemenea cutie pe unele piețe. Asta este cazul în Japonia, acolo unde BMW tocmai a lansat o ediție specială de adio pentru cutia manuală.

Noua ediție este botezată MT Final Edition și va fi construită în doar 150 de exemplare. BMW spune că dacă vor exista mai mult de 150 de clienți ai noii ediții, atunci constructorul german va trebui să organizeze un concurs prin tragere la sorți pentru a alege viitorii posesori.

Față de un M3 obișnuit, noua ediție specială este disponibilă în doar 3 culori: alb Alpine, negru Sapphire și gri Brooklyn. Fiecare culoare este limitată la 50 de exemplare. De asemenea, toate exemplarele vor primi jante aurii mate și accente roșii la interior.

Noua ediție specială este oferită exclusiv cu motorul de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, bi-turbo și care dezvoltă 480 de cai putere și un cuplu de 550 Nm.

Cu acest motor, BMW M3 accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4.2 secunde și atinge o viteză maximă de 250 de km/h, limitată electronic.

Comenzile pentru noua ediție specială vor putea fi făcute exclusiv online și vor fi deschise din 27 martie. Fiecare exemplar va costa echivalentul a circa 87.700 de euro.

via BMW

Comentarii (3)

  • Speram ca spune Adio GRILEI HIDOASE.
    Seria 3 "normala" are grila frumoasa.
    4 2
  • Convenabil pentru o 'editia speciala'. Presupun tractiunea pe o singura punte (spate). Model relativ simplu si fiabil, ar trebui sa reziste zeci de ani in stare buna ...
    0 0
  • Acceasi masina in RO (dar fara zorzoanele Editiei Speciale) pleaca de pe la 93.000 Euro ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru