BMW M5 aniversează 30 de ani de la debut cu o ediţie specială

de Sebastian Toma
Miercuri, 07.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW sărbătoreşte 30 de ani de la lansarea primului M5 cu o ediţie specială a actualei generaţii. Aceasta primeşte 40 CP în plus şi este construită într-o serie limitată la numai 300 de unităţi.

BMW M5, cea mai performantă berlină oferită vreodată de producătorul bavarez, a primit o ediţie aniversară pentru a sărbători 30 de ani de lansarea primei generaţii a modelului. Aceasta se numeşte "30 Jahre M5" (30 de ani de M5) şi va fi construită într-o serie limitată la numai 300 de unităţi. În raport cu versiunea standard, vorbim despre 40 CP în plus, totalizând 600 CP, ceea ce îl face să fie cel mai puternic automobil de serie construit vreodată de producătorul german. Pe lângă plăcuţele care îi specifică numele şi apartenenţa la o serie limitată, M5 30 Jahre este vopsit într-o nuanţă specială de gri, numită Frozen Dark Silver, din gama individual, alături de un set de jante din aliaj de 20 inch, cu design special. Interiorul ediţiei speciale M5 este îmbrăcat într-o combinaţie de Alcantara şi piele "Merino", iar caracterul sportiv al modelului este subliniat de ornamentele din aluminiu.

Această plăcuţă subliniază caracterul exclusivist al modelului şi îl va face pe M5 30 Jahre Edition să valoreze mai mult decât un M5 echipat similar.

În standard, M5 30 Jahre este echipat cu pachetul Competition, oferit opţional pentru M5-ul standard, care îi aduce o gardă la sol redusă cu 10 milimetri, bare anti-ruliu mai ferme, un nou sistem de manangement electronic al motorului şi un mod M Dynamic reprogramat.

Motorizarea a primit 40 CP şi 20 Nm în plus faţă de standard, totalizând 600 CP şi 700 Nm. Datorită motorului mai puternic, modelul de 1.870 kilograme este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde, ceea ce-l face cu 0.4 secunde mai rapid decât versiunea standard. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, dar pachetul M Driver, oferit opţional, ridică limitarea electronică până la pragul de 305 km/h.

Gama M5 de la BMW aniversează 30 de ani de la debutul lui E28 M535i, care avea 218 CP, dar era printre cele mai rapide berline din lume la momentul lansării. M535i putea să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6.5 secunde şi să atingă 245 km/h, valori impresionante în 1984.

Urmareste Automarket
Pe piaţa din România, BMW M5 30 Jahre are un preţ de pornire de 140.638 euro cu TVA inclus, fiind disponibil pentru comandă. Lista de dotări standard mai include şi scaune sport M Multifuncţionale, volan sport M îmbrăcat în Alcantara, sistem audio surround cu 16 difuzoare, broderie specială "30 Jahre M5" pe spătarele scaunelor şi o serie de logo-uri "30 Jahre M5", însoţite de numărul modelului, care specifică al câtulea exemplar este din seria limitată la doar 300 de unităţi în toată lumea.
Această serie limitată poate deveni rapid un model pentru colecţionari, dat fiind caracterul său exclusivist.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru