BMW M5 tunat de Manhart: motorul V8 dezvoltă acum 815 CP și 1.050 Nm

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 04.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania germană de tuning Manhart a lansat pachetul de performanță MH5 800 pentru BMW M5. Acesta poate fi comandat inclusiv pentru varianta pre-facelift a sedanului bavarez, dar și pentru versiunea M5 CS.

BMW M5 este unul dintre cele mai capabile sedanuri de performanță de pe piață. Din fabrică, modelul bavarez (în versiunea de top M5 CS) vine cu 635 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în doar 3.0 secunde și o viteză de top de 305 km/h.

Există multe companii de tuning care pot crește puterea motorului V8 twin-turbo de 4.4 litri, iar Manhart este una dintre ele. Germanii aveau în oferă pachetul MH5 700, dar acum au lansat o versiune și mai puternică a acestuia: MH5 800.

Pachetul de performanță poate fi instalat atât pe M5 facelift cât și pe varianta pre-facelift. Pentru el pot opta și proprietarii de BMW M5 CS.

Indiferent de versiunea sedanului de performanță, puterea motorului crește la 815 CP și 1.050 Nm. Unitatea V8 a primit, printre altele, turbine noi, un intercooler mai mare, admisie din carbon și un sistem de evacuare nou, cu patru terminații. Până și transmisia automată a fost îmbunătățită pentru a face față.

Tot la modificări tehnice trebuie trecută și noua suspensie reglabilă H&R care coboară garda la sol cu 30 de milimetri.

Pe partea estetică, Manhart propune jante cu diametrul de 21 de inch, elemente aerodinamice din fibră de carbon, ornamente interioare din același material și un plafon "înstelat" după modelul Rolls-Royce.

Pachetul MH5 800 de la Manhart costă 46.045 de euro în Germania, fără taxe incluse.

via Manhart Performance

Comentarii (6)

  • Greu cu atatea versiuni. M5 CS atinge 100 km/h in 3 secunde. Timpul de 3.3 secunde e pentru varianta M5 Competition.
    8 0
  • Adrian
    Aoleu, dar ce vor face aceste firme de tuning peste 10 ani, cati vom fi toti electrizati?
    10 0
  • inexorabil
    Cum ce vor face, Adrian? Vor tuna electrobaroase, evident. Dar noua situaţie/adaptare va fi un pic diferită, în sensul că fericiţilor beneficiari le va pieri zâmbetul pe buze la finalul lucrării, când vor primi, din partea casei, instructajul obligatoriu legal: “Vedeţi, nu fiţi nesăbuiţi precum cocalarii din infectul şi cu brio apusul trecut. Noi vă punem la dispoziţie cifre ale înaltei performanţe ca să vă rupeţi doar verbal în vânturi zmekere la prieteni şi la vecini, căci pe stradă trebuie să mergeţi doar pe vârfurile roţilor, tiptil, ca nişte balerini, ca nu cumva să dinamitaţi plămânii copilaşilor, să bărbieriţi urşii copulari şi să amprentaţi pe parbriz chipuri de babe feciorelnice hazardate pe zebră”.
    13 1
  • Edikkk
    Pfffff maşină pentru cocalari şi bombardieri

    Reparaţiile de multe ori la aşa ceva, se ridică la mii de euro, dar au ei bani... fără număr...
    2 21
  • @Edikkk
    aoleu boss, pai parca benveurile nu se strica, nu de asta s asa multe vechi pe sosele?
    6 2
  • edikaka esti incredibil nu obosesti niciodata sa te faci de kk
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru