BMW M6 este noul Safety Car din Moto GP

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 18.05.2012
BMW a prezentat astăzi, înainte de Marele Premiu al Franţei în Moto GP, noul Safety Car al competiţiei. M6 în înlocuieşte astfel pe Seria 1M Coupe.

Mercedes-Benz e cu Formula 1, BMW cu Moto GP. Dacă primii aduc maşina de siguranţă în Marele Circ, BMW vine cu Safety car-ul pentru cea mai importantă competiţie moto de circuit a lumii. Iar dacă până acum în ultimul an am văzut un Seria 1M Coupe atunci când era nevoie ca spiritele să fie calmate pe circuitele sezonului Moto GP, modelul care va prelua iniţiativa de acum înainte va fi un M6 pe care germanii tocmai l-au prezentat oficial.

Maşina Safety Car pentru Moto GP este un M6 alb care vine însă cu unele adăugiri estetice interesante. Modelul este condimentat de culorile M pe caroserie şi vine cu un kit aerodinamic suplimentar de efect. Acesta din urma include un spoiler frontal care găzduieşte lumini LED, oglinzi cu formă schimbată şi un eleron posterior fix. Aşa cum se obişnuieşte în competiţiile de motorsport, maşina de siguranţă este dotată şi cu un set de girofaruri.

Sub capotă, maşina pe care o vom vedea în Moto GP începând cu acest weekend în Marele Premiu al Franţei de la Le Mans are acelaşi motor V8 twin-turbo de 4.4 litri care dezvoltă 555 CP şi care transmite puterea către roţi cu ajutorul unei transmisii M cu dublu ambreiaj. 

via | BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru