BMW M8 Gran Coupe a intrat pe linia de asamblare: noul model de performanță este produs la uzina din Dingolfing

de Cornel Șocariciu
Marti, 19.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat că noul M8 Gran Coupe a intrat pe linia de asamblare a fabricii din Dingolfing. Debutul comercial este pregătit pentru luna ianuarie a anului viitor.

La începutul lunii trecute, BMW a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul M8 Gran Coupe. Modelul de performanță pregătit de constructorul german este echipat cu motorul V8 de 4.4 litri care oferă 600 de cai putere și 750 Nm. Totodată, nemții oferă și versiunea M8 Gran Coupe Competition. În acest caz, unitatea pe benzină este mai generoasă cu 25 de cai putere.

Acum, reprezentanții BMW au anunțat că noul M8 Gran Coupe a intrat pe linia de asamblare a fabricii din Dingolfing, Germania. Conform oficialilor producătorului bavarez, la uzina din Dingolfing sunt asamblate zilnic circa 60 de unități M8 (Coupe, Cabrio și Gran Coupe), 40% dintre acestea fiind M8 Gran Coupe.

Fanii vor avea ocazia să admire noul M8 Gran Coupe în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, eveniment care își deschide porțile pentru publicul larg în cursul zilei de 22 noiembrie. Totodată, producătorul german a anunțat că debutul comercial este programat pentru luna ianuarie 2020.

La uzina din Dingolfing, BMW asamblează Seria 3, Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 7 și Seria 8.

Aproximativ 1.500 de mașini sunt produse zilnic la uzina din Germania, iar conform raportului producătorului bavarez, în 2017 producția a fost de 330.000 de unități. La fabrica din Dingolfing, BMW mizează pe 18.000 de angajați și 800 de ucenici.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru