BMW prezintă noua interfață simplificată a sistemului iDrive

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat primele imagini oficiale cu o nouă interfață pentru viitoarele versiuni noi ale sistemului multimedia iDrive. Noua interfață este simplificată și permite o accesare mai rapidă și mai intuitivă a funcțiilor unei mașini.

La începutul anului, constructorul bavarez a anunțat că va lansa două versiuni noi ale sistemului multimedia iDrive. Primul dintre acestea, iDrive 8.5, va debuta mai târziu în acest an sub forma unei actualizări software pentru modelele existente și unele noi. A doua versiune nouă este iDrive 9, un sistem complet regândit, deoarece acesta va fi bazat pe Android, față de Linux cum este până în prezent.

Acum, BMW a publicat primele imagini oficiale cu noua interfață care va fi prezentă la ambele versiuni. Din imagini putem vedea că noua interfață este simplificată față de cea din prezent. Structura meniurilor a fost reconcepută pentru a-i permite șoferului un acces mai sigur și mai rapid la funcțiile importante ale mașinii.

Aceste funcții importante sunt acum așezate pe o bară verticală și pot fi accesate cu doar o simplă atingere. Astfel, șoferul nu mai trebuie să caute prin meniuri unele funcții importante. De asemenea, comenzile sunt afișate sub forma unor widget-uri ce pot fi rearanjate pe ecran după preferințele șoferului.

Noua interfață integrează și funcția QuickSelect, prin care șoferul va putea accesa rapid lista lui de contacte din telefon, setările mașinii, aplicații de entertainment și chiar asistentul automat BMW Intelligent Personal Assistant.

Bineînțeles, noua interfață este optimizată pentru modelele echipate cu ecranul Curved Display.

Pentru început va fi lansat sistemul iDrive 8.5, bazat pe Linux. Acesta își va face apariția pe toate modelele de clasă medie, executive și de lux. De cealaltă parte, sistemul iDrive 9, bazat pe Android, va debuta pe modelele compacte ale mărcii bavareze.

via BMW

Comentarii (2)

  • unsirb
    M-am speriat, am crezut ca readuc butoanele pentru climatizare si media. Numai aia nu! /s
    6 0
  • Orice comanda ar fi trebuit intuita cu ochii ”inchisi” ,atent la drum,,nu sa dai cu degetul pe sticla,prin setari.Asa cum butonatul telefonului e infractiune cand conduci,aici nu se pune!
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru