BMW prezintă tehnologii noi la CES: realitate augmentată, inteligență artificială generativă și parcare automată

de Tiberiu Safta
Marti, 09.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat o serie de tehnologii noi în cadrul evenimentului CES din Las Vegas. Printre acestea se numără ochelari cu realitate augmentată, un sistem bazat pe inteligență artificială generativă și un sistem pentru parcare automată de la distanță.

În cadrul ediției din acest an a evenimentului CES din Las Vegas, BMW a prezentat o serie de tehnologii noi care își vor face apariția la actualele și viitoarele modele ale sale. Noul pachet de tehnologii include un nou sistem bazat pe inteligență artificială generativă, ochelari cu realitate augmentată, funcții noi ale sistemului multimedia BMW Operating System 9 și chiar și un sistem pentru parcare automată de la distanță.

UN TUR VIRTUAL PRIN LAS VEGAS

Cu ocazia evenimentului, BMW prezintă o nouă pereche de ochelari cu realitate augmentată. Prin acești ochelari, vizitatorii pot face un tur virtual al orașului Las Vegas. Cu ajutorul tehnologiei dezvoltate de marca bavareză, vizitatorii au ocazia să vadă cum noul sistem îi informează pe viitorii șoferi de obstacole pe drum, puncte de interes, navigație și conținut de entertainment. Toate acestea sunt suprapuse în lumea reală.

Alături de asta, BMW dezvoltă și un nou asistent personal inteligent, creat în colaborare cu Amazon.

Acest sistem se bazează pe inteligență artificială generativă pentru a oferi răspunsuri la întrebările puse de șofer despre mașină. Același sistem va putea să controleze și anumite funcții ale mașinii.

PARCARE AUTOMATĂ FĂRĂ ȘOFER

Tot în cadrul evenimentului, BMW a demonstrat și noul său sistem de parcare automată de nivel 4. Cu acest sistem, șoferii vor putea ieși din mașină înainte ca aceasta să caute singură un loc de parcare și să se parcheze singură. Prin acest sistem, șoferii vor putea inclusiv să cheme mașina de la distanță.

Pe lângă aceste tehnologii, BMW a prezentat și o funcție de gaming nouă, disponibilă pentru modelele dotate cu BMW Operating System 9. Cu noua funcție, ocupanții vor putea conecta prin Bluetooth un gamepad.

FILME REDATE ACUM ȘI PE ECRANUL DIN FAȚĂ

La final, viitorii clienți ai lui BMW Seria 7 vor putea să urmărească filme, știri și evenimente sportive și pe ecranul din față al mașinii.

Până acum, această funcție era disponibilă doar pentru pasagerii din spate. Noua funcție este deja disponibilă în SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Spania și Coreea de Sud. În curând, noua funcție va fi disponibilă și în Japonia.

via BMW

Comentarii (4)

  • Adrian
    Astia cu toate tehnologiile lor, mai bine s.ar concentra pe fiabilitatea celor actuale. Aplicatiile de conunicare cu masina merg si nu prea, dau erori, se blocheaza se gandesc prea mult, nu gasesc masina. La fel si pornirea fara cheie, doar cu telefonul. Pai ce incredere sa mai ai in toate functiile lor autonome si inteligente, dar nu ai incredere ca ruleaza macar. Nu mai zic de factorul inteligenta.
    In plus, sa puna nene ecrane oled, rezolutii mari, ca s.au ieftinit. Sa faca niste efecte frumoase, personalizari, altfel imi lipesc un ipad in bord si ies mai bine.
    2 0
  • Mircea Badea
    din pacate pana acum nu am vazut pe vreo strada sa se parcheze o masina singura. pe unde sa ma uit?
    0 0
  • Las-o naibi de parcare autonomă că-i fumată de mult… și tablete lipite pe mașini care fac ce face și un smarthphone.
    Mai lipsesc luminile ambientale în jdemii de culori.
    Da mașini care nu arată ca transformers când o să facă BMW?
    2 0
  • andrei
    pornirea cu telefonul merge perfect la bmw. posesor de active tourer model 2023. pe apple n-ai treaba. e super. la fel si parcarea autonoma, cu mentiunea ca trebuie sa fii in masina. asta prezentata acum e si mai avansata, dar nu prea as avea curaj sa o las. si la aia cand sunt la volan o fac cam cu frica ca se misca cam repede masina, fata de cum m-as misca eu.

    iar ecranele chiar sunt oled si de super rezolutie. tu poate vb de acum 5-6 ani.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru