BMW rămâne cel mai mare exportator auto din SUA, pentru al optulea an consecutiv

de Tiberiu Safta
Joi, 17.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru al optulea an consecutiv, BMW își menține titlul de cel mai mare exportator auto din Statele Unite. Constructorul bavarez a exportat, anul trecut, peste 250.000 de mașini fabricate în SUA.

Din 2014, BMW este cel mai mare exportator de mașini din Statele Unite, un titlu pe care îl păstrează și anul acesta, potrivit unui raport publicat de constructorul bavarez. Astfel, datele Departamentului de Comerț al Statelor Unite arată că BMW a exportat 257.876 de mașini în 2021.

Toate acestea au fost asamblate la uzina de la Spartanburg din statul Carolina de Sud. Mașinile au fost exportate în circa 120 de țări. Țările cu cele mai mari exporturi de modele BMW din SUA au fost: China (24.1% din volumul de export), Germania (12.3%), Coreea de Sud (9.4%), Canada (5.6%) și Marea Britanie (5.4%).

De pe urma exporturilor, BMW a obținut un profit de 10.1 miliarde de dolari. Mai mult, în 2021, BMW a produs la uzina din Carolina de Sud 433.810 de modele, toate fiind modele ale SUV-urilor X. Dintre acestea, 179.840 de exemplare au fost vândute în SUA, ceea ce reprezintă 53.4% din totalul de vânzări al constructorului bavarez. Cele mai bine vândute modele au fost BMW X3 și X5.

Uzina din Carolina de Sud are o capacitate de producție de 450.000 de mașini pe an, iar acolo sunt angajate peste 11.000 de persoane. Aici sunt construite cinci modele din seria de SUV-uri X, dintre care patru poartă și nomenclatura M, iar două dintre ele au și versiuni plug-in hybrid. La sfârșitul anului, modelul de serie XM va intra în producție la această uzină.

via BMW

Comentarii (3)

  • Of, of… 10 mld. sunt veniturile, cum sa ai profit de aproape 40.000 USD pentru fiecare masina vândută?
    5 0
  • Edikkk
    Pai maşinile americane GM sau alte mărci pur americane nu le cumpără nimeni înafara SUA, în general
    Ford are fabrici 3 prin Canada, 3 în Mexic, mai are în Argentina, Venezuela
    BMW exportă în restul Americii de Nord şi Sud.

    Apoi 40.000$ profit de maşină.... te mai miri de ce le-a plăcut dieselgate şi de ce nu vor electrice !

    Mda
    2 4
  • Chiar vorbești serios? Am înțeles ca ai afinități si orientări personale… toate bune.
    Sa aduci aceeași opinie in discuție este deja altceva. Abia am scris câteva rânduri si nu ai reușit să asimilezi ce am spus… doar tu ai de recitat imnul comunist indiferent de situație. Articolul are o greșeală referitor la profit, este IMPOSIBIL sa sa facă acel profit. Acea valoare este foarte aproape de costul mediu de vânzare al unei masini deci nici vorba de profit.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru