BMW schimbă identitatea acustică a mărcii

de Sebastian Toma
Luni, 01.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Group a schimbat identitatea audio a mărcii sale principale, înlocuind celebrul "gong dublu" difuzat la sfârşitul fiecărei reclame cu un sunet nou.

Esential 1999 este anul în care a debutat "gongul dublu", vechea identitate acustică a mărcii BMW.
BMW a anunţat schimbarea identităţii acustice a mărcii. Vorbim despre sunetul difuzat la sfârşitul fiecărei reclame BMW. Bavarezii au înlocuit "gongul dublu" cu un sunet nou, căruia nu i-au oferit încă un nume. Vechea identitate acustică a mărcii a fost folosită 14 ani, iar reprezentanţii companiei au considerat că este necesar un sunet nou. Potrivit acestora, noul sunet este "modern, dinamic şi poate fi folosit sub diferite modalităţi în întreaga lume". În România, noua identitate acustică a mărcii BMW va putea fi ascultată începând cu spoturile care prezintă noul Seria 4 Concept Coupe şi apoi cu facelift-ul aplicat gamei Seria 5.

Designerul de sunet Thomas Kisser de la producătorul muzical HASTINGS ne povesteşte despre dezvoltarea noii identităţi acustice a mărcii: "A fost un proces foarte intens şi o provocare deosebit de interesantă chiar de la început.

Încă de la bun început mi-am pus o întrebare: cum aş vrea eu să sune marca BMW? Ce temă sonoră reprezintă valorile pe care eu le asociez cu BMW, precum plăcerea condusului, estetică şi putere? Şi cum pot crea un sound logo care diferenţiază clar marca de alte branduri - în special de alte mărci auto? Criteriile importante pentru procesul de dezvoltare au fost compatibilitatea culturală la nivel global, versatilitatea aplicării, potrivirea cu brandul şi valoarea de recunoaştere."

Urmareste Automarket
"Elementele acustice reprezintă un aspect important pentru imaginea mărcii.
Ca urmare a evoluţiei brandingului acustic, înlocuim "gongul dublu" utilizat de-a lungul ultimilor 14 ani cu un nou sound logo, care conferă mărcii un factor distinctiv de recunoaştere - modern, estetic şi dinamic - şi poate fi folosit sub diferite modalităţi în întreaga lume."
, explică Joachim H. Blickhäuser, director Identitate Corporate şi Brand la BMW Group.

Via BMW

Comentarii (6)

  • Niiuu, vreau sunetul vechi înapoi !
    7 4
  • atentie!...foarte important!!!!!!!!!!!!!
    11 0
  • Mircea
    Aiurea , sunetul acela nu se potriveste deloc cu reclama
    5 1
  • Abia acum ati aflat ?
    Pana si reclama asta care a aparut de 3 luni include acea reclama :
    http://www.youtube.com/watch?v=ujmadGhBFhk
    1 0
  • include acel sunet* ..
    1 0
  • naspa frate.......
    mult mai bun era vechiul sunet
    noul sunet e chiar prea dinamic se potriveste mai bine la Mini decat la BMW.....
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru