BMW se delimitează de Volkswagen, Audi și Porsche: "Nu am manipulat emisiile și nu am negociat designul catalizatorilor"

de Daniel Popescu
Luni, 24.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW susține că respectă normele de emisii și a negat că a purtat discuții cu Volkswagen, Audi și Porsche cu privire la designul catalizatorilor și prețul acestora, după apariția unor informații neoficiale în acest sens.

Presa internațională a relatat la sfârșitul săptămânii trecute că Uniunea Europeană investighează dacă marii constructori germani Volkswagen, Audi, Porsche și BMW au stabilit de comun acord ce fel de convertori catalitici să folosească pentru reducerea emisiilor.

Totuși, oficialii BMW au răspuns duminică printr-un comunicat de presă în care afirmă că modelele constructorului bavarez nu încalcă regulamentul emisiilor. "Mașinile Grupului BMW nu sunt manipulate și sunt în concordanță cu cerințele legii", afirmă BMW.

Una dintre acuzațiile aduse celor de la BMW este că rezervorul pentru AdBlue este prea mic, însă constructorul german afirmă că tehnologia AdBlue este folosită împreună cu catalizatorii pentru a reduce nivelul emisiilor de oxid de azot.

În plus, BMW insistă că nu are nevoie să cheme în service pentru update software mașinile echipate cu motoare Euro 6, însă este dispusă să facă acest lucru în cazul mașinilor cu unități de propulsie Euro 5. Anterior, Mercedes și Audi au anunțat recall-uri masive pentru mașini echipate cu motoare Euro 5 și Euro 6.

Pe de altă parte, BMW a confirmat că a avut discuții cu oficialii celorlalți constructori, însă afirmă că acestea au avut drept scop crearea unei infrastucturi comune pentru utilizarea tehnologiei AdBlue.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • mie mi-ar fi placut sa aiba o intelegere...cu Porsche.

    Adica sa-i fi dat si lui BMW, macar in regim de party-time, niste designeri, acolo.
    10 11
  • sau invers
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru