Mercedes anunță un recall masiv în Europa: 3 milioane de mașini diesel cu motoare Euro 5 și Euro 6 vor primi un update software

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunțat un recall voluntar de 3 milioane de mașini diesel cu motoare Euro 5 și Euro 6 pentru scăderea emisiilor de oxid de azot cu scopul de a evita amenzi semnificative de genul celor primite de Volkswagen.

Mercedes este investigată de peste două luni de autoritățile germane pentru o posibilă încălcare a normelor de emisii, iar presa internațională a relatat la jumătatea lunii iulie că sunt vizate peste un milion de mașini comercializate în Europa și Statele Unite în perioada 2008-2016.

Mercedes a negat că a încălcat regulamentul emisiilor și susține că a luat doar măsurile legale pentru protejarea motorului, însă constructorul german a anunțat acum un amplu plan de rechemare în service.

Astfel, peste 3 milioane de mașini din Europa vor fi rechemate în service pentru a primi un update software care vizează scăderea emisiilor de oxid de azot. Sunt vizate aproape toate modelele Mercedes care sunt echipate cu motoare diesel Euro 5 și Euro 6, procedura nu va implica înlocuirea unor componente hardware iar costurile totale ale operațiunii sunt estimate la circa 220 de milioane de euro.

"Dezbaterea publică despre motoarele diesel generează incertitudine. Prin urmare, am decis să luăm măsuri adiționale pentru a asigura șoferii mașinilor diesel și pentru a întări încrederea în tehnologia diesel", afirmă Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler.

Recall-ul va fi supervizat de autoritățile germane, va începe în următoarele săptămâni și va dura câteva luni.

Decizia recall-ului voluntar a fost luată în speranța că Mercedes va evita primirea unor amenzi consistente din partea autorităților, așa cum s-a întâmplat și în cazul Grupului Volkswagen.

Via Automotive News

Comentarii (9)

  • Intai neaga de cateva ori dupa care fac recall pentru update de soft. Se repeta povestea VAG.

    Oare cati producatori vor mai urma in urmatorii 2-3 ani?
    22 4
  • @Andy: Cred ca fiecare producator e vinovat; ca majoritatea nu sunt prinsi, e alta discutie.
    22 3
  • Si Mercedes umbla cu cioara vopsita? Nu stiu daca e teoria conspiratiei la mijloc sau chiar diesel-ul este un pericol pentru populatie. Daca da, atunci sa se ia odata decizia de a se renunta la el si end of story.
    Se pare ca profitul inca dicteaza moralitatea unor companii in cele din urma.

    Pana acum doar Porsche a anuntat ca nu mai vrea diesel din 2020. Hai si restul.
    17 1
  • @~ Si Volvo a anuntat mai demult ca vor dezvolta doar hibride si electrice.
    11 0
  • Ce jeguri!
    Dar parca au negat!
    3 1
  • Despre ce update va fi vorba ?! Cel mai probabil - vor reduce puterea motorului pentru a se incadra - LEGAL - in norme......Ce mandru era Mercanu' odata....Da ce sigla frumoasa SI SCUMPA - mai ales - a ramas....INCA.....
    6 3
  • de ce n-au oferit acest update mai demult, de buna voie? parca am vorbi de telefoane, vrei noxe mai putine, ia masina noua, cum sa faca ei un amarat de update.
    nici macar pe bani nu l-au oferit!
    4 0
  • "Sunt vizate aproape toate modelele Mercedes care sunt echipate cu motoare diesel Euro 5 și Euro 6..."

    Care modele mai exact sunt vizate? Sau mai simplu, care nu sunt vizate? Pentru ca sunt mai multe modele pe care sunt puse aceleasi motoare.
    3 0
  • hai la recall, scadem puterea ca sa scadem consumul sa scadem noxele...pai mai bine nu ma duc...am sunat in service si nu aveau nici o ideea de ce se vorbeste in articol...

    Eu consider ca am fost furat, sa ia masina, sa imi dea banii inapoi ca imi cumpar un i40 si stau linistit...marca supraevaluata.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru