Scandalul emisiilor de la Mercedes ia amploare: germanii, acuzați că au vândut un milion de mașini care depășesc normele de poluare

de Daniel Popescu
Joi, 13.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler este suspectată că a vândut peste un milion de mașini în Europa și Statele Unite care depășeau normele de poluare, potrivit unui document care a stat la baza perchezițiilor efectuate în luna mai.

Cu două luni în urmă, procurorii germani au efectuat o serie de percheziții la sediile și fabricile Daimler, proprietarul Mercedes, în urma unor suspiciuni cu privire la încălcarea normelor de poluare.

La vremea respectivă nu au existat detalii concrete despre natura cazului, însă publicația germană Sueddeutsche Zeitung a intrat în posesia unui document care arată că percheziitile au avut la baza suspiciunea că Mercedes a vândut în perioada 2008-2016 peste un milion de mașini în Europa și Statele Unite care depășesc normele de poluare.

Potrivit documentului, sunt afectate mașini echipate cu două tipuri de motoare diesel: cel cu cod OM642, corespunzător propulsorului diesel V6 de 3.0 litri și 265 de cai putere și cel cu codul OM 651, corespunzător familiei de motoare de 2.2 litri care generează între 108-208 cai putere.

Sursa citată afirmă că vehiculele afectate ar putea fi interzise de la vânzare în Europa. Un purtător de cuvânt al Daimler a refuzat să comenteze informațiile și s-a limitat să afirme că producătorul german cooperează cu autoritățile pentru rezolvarea cazului.

Un alt purtător de cuvânt a precizat că nu crede că există pericolul ca anumite modele Mercedes să fie scoase de la vânzare.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Si uite-asa se ajunge in topul vanzarilor premium :)
    Ca la romani, prin minciuni si escrocherii !!!
    22 9
  • Maltova
    Chiar mai crede cineva ca restul fabricantilor sunt mai breji ??
    26 9
  • cineva
    Or fi tot aceleasi doua femei de servici si portarul care au luat decizia si la vw ? Ca vorbeau aceeasi limba, nu de alta. Poate au facut doar eine copy-paste, si restul firmei a strigat in cor jawohl!
    10 3
  • rotila
    de ce sunteti suparati? oricum in romania se "cipeaza" toate .
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru