BMW Seria 1 GT - posibil debut la Salonul Auto de la Paris

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 02.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW ar putea aduce la Salonul Auto de la Paris din această toamnă un model nou derivat din actuala Serie 1. Acesta se va numi Seria 1 GT şi ar fi primul model BMW cu tracţiune faţă.

Presa britanică spune că BMW ar putea aduce la Salonul Auto de la Paris din această toamnă un noul model. Numit Seria 1 GT acesta ar fi primul model produs de germanii din Bavaria care foloseşte tracţiunea faţă. Noul BMW va folosi platforma UKL comună cu viitoarea generaţie a modelului Mini. Viitorul Seria 1 GT va fi mai înalt faţă de actuala Serie 1 şi de Mini şi va deveni un concurent pentru modelul Mercedes-Benz B-Klasse.

BMW Seria 1 GT va fi propulsat de un motor nou cu trei cilindri de 1.5 litri. Practic este motorul cu şase cilindri de 3.0 litri tăiat în două. Pe lângă acest motor de bază vor mai exista şi propulsoare pe benzină cu patru cilindri şi motoare turbodiesel, dar cel mai probabil nu va fi dezvoltată şi o versiune M.

Chiar şi aşa, Seria 1 GT va fi mai puternică decât modelele Mini. Toate motoarele vor avea cel puţin 100 CP. Puterea va fi transmisă roţilor din faţă prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu şase trepte sau o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Deşi puriştii vor condamna faptul că BMW renunţă la tracţiunea spate pentru toate modelele, marea masă a clienţilor un vor avea o problemă. Un sondaj făcut în 2010 a arătat că 80% din proprietarii modelului Seria 1 erau convinşi că maşina lor are tracţiune faţă. 

Via Leftlanenews

Comentarii (7)

  • Sunt prea antice,au interioare luminate cu portocaliu,ca la masinile de epoca ca la Austin.Poate BMW se voa mai inspira si ei de la ''cei mai buni'',sau poate o vor tine numai prin aliante.Mai vinde cate un amarat de diesel,si hop mai primeste cate ceva cde calitate japoneza.
    5 30
  • In poza e chiar seria 1 coupe.
    0 6
  • In poza e seria 1 hatchback cu 2 usi, coupe-ul inca n-a iesit
    7 2
  • Mai bine sa nu iasa,ca oricum nu se va ridica la viitorul is coupe,sau gt86 coupe,asa ca dane,scuteste-ne
    2 19
  • Si sa intelegi odata ca BMW nu se va ridica niciodata la nivelul unui Lexus,si nici macar a unei Toyota.
    2 21
  • Ei @Mafia,dar cum poti sa spui asa ceva,fi si tu mai delicat,ca pe urma o sa iti dea voturi negative in bot.Ce naiba,BMW e sfant!!
    2 16
  • AndreiRN
    Ofera si ei macar 7 ani garantie sau este proiectat sa pice dupa 5 ani?
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru