BMW Seria 1 Sedan debutează în China, dar ar putea face carieră frumoasă și în Europa

de Bogdan Mirică
Marti, 19.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a dezvăluit noul Seria 1 Sedan, un model construit pe o platformă nouă, cu tracțiune față, care se va vinde doar în China și va rivaliza cu Audi A3 sedan și Mercedes CLA.

Chiar dacă pare greu de crezut, chinezii primesc și mașini frumoase, la care noi, europenii, nu avem acces. Cel mai bun exemplu este noul BMW Seria 1 Sedan, un model lansat recent în Țara Marelui Zid pentru a concura cu Mercedes CLA și Audi A3 Sedan.

Este cea mai accesibilă berlină BMW și vine cu un design inspirat de Seria 2 în partea frontală și de Seria 7 în partea posterioară. Bazat pe aceeași platformă UKL ca modelele Seria 2 Active Tourer și X1, noul model destinat chinezilor va beneficia de tracțiune față. Lista de motorizări va include agregatele pe benzină întâlnite și în gama actualului Seria 1 hatchback.

Noul Seria 1 Sedan a fost dezvoltat în mare parte în China, adică acolo unde va avea loc și producția. De aceasta se va preocupa partenerul local Brilliance. Chiar dacă unitățile nu vor ajunge și în Europa, designul noii berline ar urma să fie preluat de următoarea generație Seria 1 hatchback. Pe lângă design, noul model va prelua și arhitectura cu tracțiune frontală.

Comentarii (1)

  • Un BMW autentic!
    Va ajunge un clasic.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru