BMW Seria 6 Coupe și Cabrio ar putea reveni pe piață. Vor înlocui Seria 4 și Seria 8

de Tiberiu Safta
Miercuri, 02.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german ar putea readuce la viață variantele coupe și decapotabile ale Seriei 6 în 2026. Astfel, viitorul model ar putea înlocui actualele Seria 4 și Seria 8.

Recent, au apărut speculații că BMW ar putea readuce la viață Seria 6 în variantele de caroserie coupe și decapotabilă. Noua mașină a bavarezilor ar putea fi lansată în 2026 cu scopul de a înlocui versiunile coupe și cabrio ale Seriei 4 și Seriei 8, urmând ca versiunile cu 4 uși, numite Gran Coupe să poarte un nume nou.

Deși informațiile nu au fost confirmate oficial, viitorul Seria 6 ar putea utiliza noua platformă a companiei, numită NKL, mai bine cunoscută ca New Class. Această platformă va ajuta la dezvoltarea și lansarea pe piață a unor modele care să ofere plăcerea condusului fără să fie compromise costurile de dezvoltare.

În prezent, BMW are în portofoliu Seria 6 Gran Turismo, un model cu o caroserie de tip fastback și bazat pe actuala generație a Seriei 5. Prima generație Seria 6 a fost lansată în 1976 și a fost scoasă din fabricație în 1989 fără a avea un succesor.

Cea de-a doua generație Seria 6 a fost lansată în 2003 și avea la bază platforma Seriei 5 de la acea vreme.

Ultima generație oferită în variantele coupe și cabrio a fost lansată în 2011. Acest model a fost produs până în 2018. De atunci, numele Seria 6 i-a fost atribuit succesorului lui Seria 5 Gran Turismo, o variantă fastback a Seriei 5, după cum spuneam mai sus.

via Autoevolution

Comentarii (5)

  • bembeu
    sunteti siguri ca a 2-a generatie nu avea de fapt la baza o platforma de seria 7? intreb, nu dau cu parul
    4 0
  • Edikkk
    Vor reveni cu aceleaşi motoare poluante.

    Se vor lăuda cu 5% îmbunătăţiri la noxe (fără să folosească maimuţa) şi îşi vor face BMW reclame albastre, verzi.... uuuu.. MINCINOASE binenţeles

    Gheţarii se topesc în continuare, acum 2 zile unul ia pus pe oamenii de ştiinţă pe gânduri.... nu gânduri bune...

    Mda
    1 7
  • petrush
    bmw propune,si daca piata cere,atunci produce.
    dar in lupta impotriva poluarii, FIA,televiziunile si AM fac front comun in a promova masinile cu motoare de 8-12 cilindri. pe aceasta pagina majoritatea articolelor sunt despre astfel de masini.
    0 2
  • Seriff
    Ghetarii se topesc:)))) Ce tragedie, vine sfarsitul lumii ca se topesc ghetarii, oamenii de stiinta sunt pe ganduri, e jale, Edikk-spalat pe creier total.
    5 0
  • Răzvan
    @petrush majoritatea articolelor este mai maestre.. Off.. Grea limba română
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru