BMW va construi până la 12 modele în baza platformei cu tracţiune faţă

de Sebastian Toma
Joi, 22.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii BMW mizează pe noua lor platformă cu tracţiune faţă pentru a-şi păstra poziţia de lider de vânzări în segmentul premium în următorii ani.

Esential 40 la sută din vânzările BMW Group în 2020 vor fi reprezentate de modele cu tracţiune faţă, estimează reprezentanţii concernului german.
BMW vrea să-şi păstreze poziţia de lider global al segmentului premium şi în următorii ani, iar noua platformă cu tracţiune faţă va juca un rol cheie pentru a atinge acest obiectiv, anunţă Automotive News citând directorii companiei germane. Noua arhitectură poartă codul UKL şi cei de la BMW promit să ofere un nivel de dinamism comparabil cu cel oferit de modelele prezente în gama actuală a constructorului din Munchen.

"În anii '90 ne-am îndepărtat de tradiţia noastră când am început să vindem SUV-uri. Clienţii noştri au realizat atunci că pot primi dinamica BMW şi într-un SUV. Acum, putem vizualiza aceeaşi tranziţie şi pentru modelele cu tracţiune faţă", a declarat Frank Niederlaender, manager de produs al departamentului care proiectează modelele cu tracţiune faţă.

Estimările interne BMW arată că platforma cu tracţiune faţă va reprezenta până la 40% din vânzările BMW Group până în 2020.

Noua platformă va fi împărţită şi cu gama Mini, urmând să formeze baza pentru aproape 12 modele diferite. Un avantaj major al noii platforme este potenţialul de reducere a consumului de carburant şi un plus de spaţiu pentru pasageri.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • Hău ! Cat cinism......"Ne indepartam de traditie, dar na! banu' sa iasa, ce n-ati inteles?!"......Of, Dane......
    10 3
  • Cata meschinarie .Nesatulii astia nu stiu cate reguli incarca.Mi-e ca BMW chiar trebuie sa isi recunoasca rusinea,sau macar sa dea faliment ca oricum nu-s buni la nik.
    2 16
  • Multumesc Giga pt compasiune:) . Sa se bucure viitorii potentiali clienti de aceste modele, eu raman la tractiunea spate si din fericire am de unde sa aleg si pe viitor, sa pastreze ei clasicele 3,5,6,7, seria Z si M-urile ( mai putin la X5 si X6) si parca nu e chiar asa de rau, erau inevitabile si astfel de modele.
    6 3
  • Pentru gama asta de modele sa aiba nevoie de o fabrica noua?

    Ca tot se vorbea de o investitie BMW in Romania(ca optiune),eventual si in alte zari.
    7 0
  • BMW-ul adevarat este cu tractiune spate.
    6 4
  • ADRIN FLORARU
    WOW CE MASINA,CE CONCURENTA O SA AIBE PAREREA MEA,A BEA ASTEPT SA CONDUC UN BMW CU TRACTIUNE FATA,NU SANT FAN bmw,DAR AKUM CU SHIMBAREA ASTA RADICALA DE TRACTIUNA FATA POATE MA DECLAR FAN bmw.....
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru