BMW va investi peste 2 miliarde de euro în fabrica vecinilor maghiari, la Debrecen

de Gabriel Nica, Foto: BMW
Duminica, 27.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce, inițial, au anunțat o investiție de 1 miliard de euro în noua lor fabrică de la Debrecen, în Ungaria, reprezentanții BMW au decis ridicarea efortului financiar la peste 2 miliarde de euro.

Impactul crizei semiconductorilor dar și nevoia acută de a se adapta la noile trenduri din industrie forțează producătorii europeni să găsească soluții noi. Pe lângă regândirea planurilor pe termen lung cu privire la China și capacitățile de producție ale țării asiatice, iată că producătorii europeni încep să investească din nou pe bătrânul continent.

BMW tocmai a anunțat extinderea investiției de la Debrecen pentru următorii ani, până la o valoare de peste 2 miliarde de euro. Aparent, investiția suplimentară se va duce în adăugarea unei fabrici anexe care se va ocupa de asamblarea bateriilor destinate automobilelor electrice.

Conform oficialilor bavarezi, se vor crea astfel peste 500 de locuri de muncă, suplimentar față de planurile inițiale. Acestea erau concentrate pe crearea unei fabrici cu o capacitate de aproximativ 150.000 de automobile pe an, ce ar fi trebuit să fie inaungurată în 2025.

„Legătura strânsă dintre asamblarea de baterii şi producţia de vehicule face parte din strategia noastră”, a spus Markus Fallboehmer, vicepreşedinte pentru producţia de baterii la BMW.

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    inca o data vestul ocoleste sasul cu 6 case si statul paralel...defapt de-asta ii impune aici...sa fie "curatenie"..
    5 5
  • Cred că s-au orientat și pentru faptul că ungurii sunt prieteni cu rușii și o să aibă energie și aia ieftină. Bine, asta pe lângă autostrăzi, oameni mai serioși care nu pleacă una două în Anglia, parfumul Imperiului care se chema austro-ungar și admirația pentru Orban că zice lucrurilor pe nume și cu care își dau mâna pe sub masă că pe deasupra mesei îl mai înjură dar așa prietenește. Și posibil să vrea ca din cele 2 miliarde toate să fie pentru fabrică și nu doar 1,7 miliarde cât ar fi fost la noi după scăderea comisionului minim.
    3 3
  • hu+de+russia = love

    indiferent de ce zice lumea, asa sunt ei

    my next car will not be german
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru