BMW va schimba denumirile modelelor sale: 48 de nume noi, înregistrate

de Tiberiu Safta
Joi, 23.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit informațiilor din presă, BMW se pregătește să schimbe denumirile modelelor sale în viitorul apropiat. Pentru asta, bavarezii au înregistrat deja 48 de nume noi în ultimele două săptămâni.

Viitoarele modele BMW vor purta nume noi în viitorul apropiat. Conform publicației CarBuzz, constructorul bavarez a înregistrat în ultimele două săptămâni nu mai puțin de 48 de nume noi la Oficiul German pentru Mărci și Brevete. Această schimbare apare datorită numărului din ce în ce mai mare de modele electrice pe care BMW le va lansa în următorul deceniu.

Noile denumiri vor începe cu prefixele i, X sau iX, în cazul celor mai multe modele. De exemplu, viitorul model i750 va face referire la versiunea electrică a Seriei 7, în timp ce numele X750 va duce cu gândul la SUV-ul X7. La final, denumirea iX750 oferă indicii asupra unei versiuni electrice a lui X7.

În cazul viitoarelor modele cu motoare termice, convenția actuală va fi ușor modificată. Luăm ca exemplu diferitele versiuni de motorizări ale lui BMW Seria 5. Versiunea cu motor clasic va purta numele 530i, indiferent dacă aceasta are motor diesel sau pe benzină. Cu alte cuvinte, va dispărea sufixul d.

Alături de asta, versiunea hibridă va fi botezată 530e, în timp ce versiunea electrică va fi denumită i530.

Cu privire la versiunile de performanță, unul dintre viitoarele modele ale bavarezilor va fi botezat M350. Nu este clar dacă acesta va fi numele unui viitor M3 sau un fel de înlocuitor pentru modelele de performanță intermediare, precum M340i. Lipsa unui sufix la finalul numelui face ca tipul de propulsor al unei astfel de versiuni să fie necunoscut.

Deocamdată, nu se știe când va fi adoptată noua convenție de denumire pentru viitoarele modele BMW. Lista completă cu numele noi poate fi accesată aici.

via CarBuzz

Comentarii (8)

  • În sfârșit, Bmw renunță la diesel :)
    6 3
  • Carasu
    @dan_grc, asta ai inteles tu? Ca BMW renunta la diesel?
    3 6
  • Banditos
    @dan_grc a vrut sa fie ironic. Dar are dreptate, renunta la diesel, dar doar din titulatura. Chestie de imagine sau "cum sa ascundem rhtul sub pres". De parca e ceva rau sa evidentiezi motorizarea clasica. Sau nu? Si mai ironic e ca electricele si termicele au acelasi "i" in denumire dar depinde unde il pui....
    10 1
  • In astfel de situații vedem cine vorbește nimicuri sau din limitări.
    La BMW toate inscripțiile erau deja optionale, adică se pot elimina… gratis din configurare.
    In plus nici 1% din oameni nu știu ce înseamnă respectivele cifre.
    Exemplu 218 înseamnă seria 2, dar surpriza motorul esre de 2 litri (BMW are de mulți ani faza cu multiplu de 0,5 la) deci nu au motoare de 1,8… in acest caz este vorba de CP mai puțin versus 220.
    Benzina, diesel sau electric, BMW-urile sunt un moft, deci din start partea ECO este o inepție, cum este de altfel si mersul la cinema sau la iarba verde, nu-i musai…
    10 2
  • Ar fi fost bine ca pentru piața din Romania să fie versiuni distincte.
    De exemplu
    x6P - de la Piți
    X6Ș sau X6J de la șmecher sau jmeker, cum vrea doritorul.
    Seria 3 E90 F, adică figurant sau C, cocalar.
    2 8
  • ds,adica dus cu sorcova
    3 5
  • Piți, cocalari… o serie întreaga de frustrării inutile. Câți dintre noi am renunța la a ne achiziționa un BMW doar pentru motivele de mai sus. Vad soferi indisciplinați, nepricepuți, deconectați etc. si unii cu BMW, dar nu am refuzat niciodată plăcerea de a folosi un BMW si nu cred ca așa trebuie sa ne justificam alegerile… Îmi iau Mercedes ca nu-mi place BMW, votez cu X ca nu-mi place Y, mănânc salata ca nu-mi place carnea. Aleg ceva pentru ce-mi aduce mie, simplu nu?
    2 5
  • @Dutz
    vezi ca ai butonul ironie in modul off.
    Nu este nicio frustrare. Am masinile pe care mi le doresc, una dintre ele este un Volvo xc60 T8 Inscription cumparata de noua. Iti dai seama ca as fi putut sa-mi iau un bmw, nu? Si, da, unul dintre motivele pentru care nu mi-am luat bmw a fost fix acesta, asocierea masinii cu personaje pe care sunt sigur ca le intalnesti si tu in trafic. Asa ca eu sunt unul dintre...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru