BMW: “Vrem să reducem costurile de producție cu 25% per vehicul”

de Paul Cosma
Marti, 22.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW plănuiește o scădere semnificativă a costurilor de producție, până la jumătatea acestui deceniu, astfel încât să devină mai competitiv în raport cu principalii competitori.

Conducerea BMW are o listă de obiective prin care compania să-și revină din punct de vedere financiar și să atingă din nou performanțele obținute înaintea izbucnirii pandemiei.  

BMW a transmis că vrea să-și majoreze marja de profit de la 8% la 10%, potrivit declarațiilor făcute de directorul său financiar. Acesta a explicat recent că investițiile masive în dezvoltarea de mașini electrice trebuie să fie puse în balanță cu optimizarea portofoliului sau “simplificarea” gamei de modele. 

Potrivit ultimelor informații din presa germană, BMW vizează și reducerea costurilor de producție în următorii 3-4 ani. 

“Vom scădea costurile de producție cu 25% per vehicul până în 2025, în comparație cu nivelul din 2019,” potrivit lui Milan Nedeljkovic, membru în consiliul de administrație de la BMW responsabil de producție, citat de publicația Handelsblatt. 

La mijlocul acestei decade (2025), BMW va lansa o nouă generație de modele care să ducă “mobilitatea premium la un nou nivel din punct de vedere tehnologic”. 

Începând din 2025, nemții vor ca vânzările de mașini electrice să crească anual cu cel puțin 50%.

Până în 2030, vehiculele cu emisii zero ar trebui să reprezinte jumătate din vânzările BMW la nivel global. 

Via Reuters

Comentarii (12)

  • Dacia 500
    Asa,mai umblati un pic la calitate si fiabilitate si poate o sa aveti soarta mea!
    19 2
  • netam-nissan
    frumos din partea lor că sigur scad și prețu mașinilor tot cu 25%.
    un BMW 116i chel de 109 CP la 20 de mii în loc de 27 mii acum tot e prea scump însă ca să poată concura cu Reno Megane de 114 CP.
    hai încă o sforțare bavarejilor și la 15 mii mă aveți client permanent.
    și-n service prezent permanent, evident.
    27 2
  • Anonim
    Pret de BMW calitate de Dacia . 25 % reduceri de costuri per bucata este enorm . Clar calitatea va avea de suferit si asa un BMW care sa fie cat de cat BMW numai de la seria 5 in sus restul au materiale exact cu cu este in media industriei auto . Platesti doar sigla in rest....
    5 0
  • Asa BMW....fa si tu ca Vw....materiale la interior la id3 mai proaste ca la un Clio din 2006...hai ca se poate...Sa reduci costurile cu 25% per bucata ar insemna o economisire de 5k-8k euro per masina
    La cate straturi de vopsea aveti de gand sa renuntati??La cate kg de 'izolatie'??Sau la ce dotari aveti de gand sa le mutati in 'zona' de optionale?? Intreb pt. un prieten.
    23 2
  • Pai cum ramane cu motoarele alea care mai erau pe piata inca 20-30 de ani?
    Ca deja in 10 vreti 50% full electrice.
    Cat despre reducerea costurilor, sa reduca, dar sa inlocuiasca scrumiera cu suport de pistoale si sa puna si suport crose de golf sau bate de baseball.
    15 3
  • @fanel
    Vali,ai vazut ca l-au alergat cocalarii pe activistul buzoian,l-au batut si au intrat cu masina in masina lui? Ai vazut ce masina aveau cocalarii? Volvo,asta aveau,nu Bmw,Volvo. Nu mai faci ciocul mare?
    2 1
  • LUCCI LUCIANO
    Dar preturile cresc si ele, sper?Că sunt prea mici...
    3 0
  • Seriff
    Hai ca la 99% reducere imi trag si eu unul pe motorina. Second hand.
    4 3
  • Legat de stirea asta sunt ai multe lucruri de comentat

    @netam-nissan pretul unui produs nu este direct legat de costul de productie. Este cel mai mare pret care asigura vanzari bune, astfel incat profitul total sa fie maxim.

    legat de calitatea masinilor - reducerea costului de productie nu inseamna neaparat calitate mai proasta (panouri solare, piese comune ...).

    Totusi, reducerea cu 25% a costurilor de produtie mi se pare exagerat de mare, mai ales ca se vrea asta in 4 ani. Tot ce pot sa cred este ca acest comunicat de presa a fost facut pentru a atrage invetitori si nu este un plan cu adevarat realizabil. Cum si Tesla a inceput livrarea in 2019 a capului tractor.
    6 2
  • Esti frustrat rau!
    0 4
  • struguri sunt acri mai cocalarilor
    1 3
  • Seriff
    E-DICK a sunat deja la Kaufland sa isi faca abonament la cat o sa doarma pe acolo.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru