BMW X3 primește în premieră versiune plug-in hybrid: motor pe benzină de 2.0 litri și 252 CP și motor electric de 41 CP

de Daniel Popescu
Marti, 05.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW X3 va primi pentru prima dată în luna decembrie o versiune plug-in hybrid xDrive30e echipată cu un motor pe benzină de 2.0 litri și 252 de cai putere acompaniat de un motor electric de 41 de cai putere.

BMW a anunțat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva că va introduce o versiune plug-in hybrid pentru X3, care va fi disponibilă pe piața europeană începând din luna decembrie.

Noul BMW X3 PHEV va fi disponibil în versiunea xDrive30e care va integra un motor pe benzină TwinPower Turbo de 2.0 litri și 252 de cai putere, la care se adaugă un motor electric care generează temporar până la 30 kW, echivalentul a 41 de cai putere.

Constructorul german nu menționează însă puterea totală a sistemului plug-in hybrid. Totuși, știm că noul BMW X3 cu propulsie plug-in hybrid va fi acompaniat de o cutie de viteze automată Steptronic cu 8 trepte și de un sistem de tracțiune integrală. Pe baza acestor date tehnice, oficialii BMW estimează că SUV-ul german va ajunge de la 0 la 100 km/h în 6.5 secunde, însă această valoare este provizorie.

Din păcate, BMW nu oferă detalii nici despre capacitatea acumulatorului și, implicit, nici despre autonomia electrică a acestuia. În plus, oficialii germani menționează că acumulatorul este poziționat sub bancheta din spate, ceea ce permite oferirea unui portbagaj de 450 de litri.

Cel mai probabil, detaliile complete despre noua versiune plug-in hybrid vor fi furnizate mai aproape de disponibilitatea pe piață a acestuia.

După lansarea programată pentru luna decembrie, BMW X3 va fi oferit începând din 2020 și într-o versiune electrică, iar aceasta din urmă a fost deja anticipată de lansarea conceptului iX3 cu ocazia Salonului Auto de la Paris din toamnă anului trecut. De altfel, BMW menționează că SUV-ul X3 va fi primul model al mărcii disponibil atât în versiuni cu motoare termice, cât și în versiuni plug-in hybrid și electrică.

Via BMW

Comentarii (4)

  • Mai slab ca XC60 T8 ca performante, mai putin sigur ... de ce ar alege lumea asa ceva ? Probabil doar ca e JERMANA si JERMANII fac cele mai bune masini :)))))))
    Teoretic, ca practic BMW e pe ultimul loc la fiabiliate in Germania in 2018 :))))
    1 4
  • Verifică topurile din toată lumea să vezi că Volvo este lângă Jaguar, adică foarte slab, cine crede că actualele modele sunt ca " tancurile " din trecut, se înșeală.
    5 1
  • ACE - Craiova
    Autonomia full-electrica ar putea fi de cca. 50-60 km....

    BMW confirmă pentru lansare noile modele hibride X3 PHEV și X5 PHEV

    08.11.2018

    https://insideevs.com/bmw-confirms-plug-in-hybrid-bmw-x3-and-x5-models/
    3 0
  • Excelent. Daca mai si costa peste 60 de mii o sa fie un succes de pus la slogan.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru