BMW X4 M40i se lansează cu 360 CP și 465 Nm: primul pas spre un X4 M?

de Mircea Meșter
Duminica, 27.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a ține pasul cu cifrele lui Porsche Macan, BMW lansează o versiune ultrasportivă a SUV-ului compact X4.

Unul dintre blogurile dedicate mărcii BMW a publicat astăzi o galerie foto completă cu noul X4 M40i, cea mai puternică versiune din oferta modelului german și mașină care devine de acum cea mai performantă alternativă oferită vreodată de BMW în segmentul SUV-urilor compacte. Fotografiile au apărut în premieră pe Bimmertoday.de și este foarte probabil ca BMW să ne ofere o galerie oficială în următoarele zile.

Apariția lui Porsche Macan într-un segment în care BMW reușea să ofere fără probleme cel mai dinamic model a dinamizat oferta mărcii bavareze, astfel că versiunea X4 xDrive35i, echipată cu un motor cu șase cilindri de 306 cai putere, nu mai ajungea în lupta directă cu modelul Porsche. Acesta este principalul motiv pentru care BMW suplimentează din această toamnă propria ofertă din gamă cu noul X4 M40i, cea mai bună alternativă pe care o au fanii SUV-urilor compacte și rapide până la apariția unui eventual viitor X4 M. 

Esential 360 de cai putere dezvoltă noul BMW X4 M40i.
Conform fișei tehnice oficiale prezentate de același blog, noul model beneficiază de aportul aceluiași motor 3.0 turbo cu șase cilindri care în noua variantă dezvoltă însă 360 de cai putere și 465 Nm, un plus de 54 de cai și de 65 Nm față de X4 xDrive35i. Nu există încă detalii legate de performanțe sau de consum, detalii pe care le vom afla împreună atunci când BMW va publica fotografiile oficiale ale modelului său.

Cert este că noul X4 M40i este cel mai sportiv X4 chiar și la nivel estetic, pachetul M Sport pe care această versiune îl adoptă nativ oferindu-i un aspect ceva mai agresiv decât până acum.

Evident, fiecare client va beneficia de posibilitatea de a-și personaliza mașina după preferințe, iar catalogul de opționale din gama M Performance le va sta alături celor interesați în acest sens.

Ca amănunt suplimentar de culoare, este foarte posibil ca această versiune a motorului 3.0 turbo cu șase cilindri din gama BMW să fie regăsit pe viitorul BMW M2, deci dacă aveți dare de mână e un moment bun să testați posibilitățile acestui motor pe o caroserie ceva mai mare atunci când X4 M40i va ajunge în showroom-uri.

via Bimmertoday

Comentarii (4)

  • Tataie
    Bre, stimati vizualizatori si stimata echipa Automarket !

    Nu e primul pas spre M X4 ! E primul pas spre evoluatia motoarelor pe benzina, sunt semne clare ca dieselul e pe cale de disparitie.
    Stranepotii o sa stie de DIESEL doar din filmul fast furios sau de la accesoriile de firma cu acest nume, nici prin cap nu o sa le treaca, ca a existat asa ceva.
    O sa vedem si tiruri pe benzina asa ca in norvegia... :P
    4 10
  • Ce dracu să mai înţeleg ? Când Mercedes A AMG scoate din 2 litri 360 hp şi un cuplu de 475 Nm ăştia vor să spună că vin cu inovaţii ?
    Dar ei sunt oricum cel mai bine văzuţi de pu..(şt)..ime deşi sau retras din Formula 1 acum vreo 50 de ani. Sunt buni şi gata !!!
    7 11
  • Bmw vrea ca acest motor să reziste mai mult, la asta te-ai gândit? Nu mai lătrați cu fiabilitatea acum?
    10 2
  • @r ti-ai raspuns singur la intrebare. Mercede AMG! BMW-ul prezentat nu e M. M-ul va avea probabil spre 450 cp si un cuplu pe la 550-600 nm.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru