BMW X4 se va lansa în cadrul Salonului Auto de la Geneva

de Bogdan Mirică
Joi, 31.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunţat că va lansa versiunea de serie a noului X4, fratele mai mic al actualului X6, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, programat în martie 2014.

În luna aprilie, BMW confirma zvonurile care anunţau un frate mai mic pentru X6. Constructorul bavarez expunea conceptul X4 în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, anunţând intenţiile sale de a debuta într-un nou segment.

BMW X4 Concept - detalii şi imagini

Germanii au perfectat ultimele detalii ale versiunii de serie şi au anunţat deja data de lansare. Christophe Koenig, purtător de cuvânt în cadrul BMW, a anunţat că lansarea versiunii de serie a noului X4 va avea loc în prima jumătate a anului 2014, primele detalii urmând a fi publicate oficial în data de 14 martie. Adică în prima zi a Salonului Auto de la Geneva, ediţia de anul viitor.

În aceste condiţii, este logic să presupunem că modelul va fi prezentat pentru prima dată publicului în cadrul salonului elveţian. Vânzările vor debuta câteva luni mai târziu, mai întâi în Europa.

Esential 330 de cai putere va avea cel mai puternic motor instalat pe BMW X4.
Din primele speculaţii, designul va fi o reinterpretare la scară mică a actualului X6 şi o replică ceva mai puţin spaţioasă a actualului X3.
Comparativ cu acesta, modelul va avea un portbagaj mai mic cu aproximativ 10 procente, deşi măsoară aceeaşi lungime, are o lăţime mai mare cu 34 de mm şi o înălţime cu 54 de mm mai mică.

Noul X4 va fi oferit în standard alături de propulsia posterioară, urmând ca tracţiunea integrală xDrive să fie disponibilă doar în lista de opţionale sau pe versiunile mai puternice. Lista de motorizări va include unitatea pe benzină de 2.0 litri şi 240 de cai, dar şi dieselul de aceeaşi capacitate şi 184 de cai putere. Vârful de gamă va fi asigurat de unitatea cu şase cilindri în linie, de 3.0 litri, gata să ofere 330 de cai.

via inautonews

Comentarii (7)

  • Privit din lateral arata ca dracu! Chiar avea nevoie omenirea de un x6 mai mic?!
    16 7
  • Se va vinde cel putin la fel de bine ca si X6. Nu arata deloc rau, din contra. Este mai mic, mai practic, mai economic, dar si mai economic si mai usor de intretinut fata de X6.
    17 5
  • @DAC
    Asa este...o sa fie mai reusit ca X6 in mare. Dar tot nu o sa imi placa pt. ca e cocosat....mult prea cocosat ! Nici nu vreau sa ma gandesc ce chin pe cei din spate...o sa se cocoseze si ei sa nu dea cu capul de plafon. Abea ai loc la X6 daca esti putin mai inalt....la X4 nu o sa mai fie deloc. Era mai bine daca ar fi scos un model cu doua usi si cabrio. Mi se parea mai interesant si sigur mai frumos ! Poate cine stie...o sa scoata si asa ceva. Au un gol lipsa....X2 :)))
    6 8
  • Despre interior ....NIMIK!....bravo
    3 3
  • facelift
    O masina de prost gust, pentru toti needucatii cu burta mare, imbracati in "treling", cu lant de aur mai gros decat degetele de la maini si ceas luat din bazar din Turcia. Asta e 90% profilul de Romania.
    8 8
  • de acord cu DAC - ma intrebam acum 5 ani cine avea nevoie de X6 de fapt, si s-a vandut peste asteptari. ma asptept ca X4 sa fie un succes chiar mai mare.
    @facelift - cred ca aia in treling si cu lant din bazar ar fi vrut mai degraba un x8, un hibrid intre tractorul UTB universal si combina agricola gloria.
    8 1
  • Mie imi place. Va fi mai ieftin decat X6, deci va avea o plaja mai mare de clienti. Banii nu se fac doar din Seria 7 si S Class.

    Ma bucur enorm ca firmele de lux incep sa ofere masini si pentru oameni care au iesit un pic din grijile materiale dar nu-si permit, pentru ca judeca rational, masini de high end. Este si cazul Mercedes. Audi face asta de foarte mult timp de unde si o baza solida de clienti fideli.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru