BMW X5 xDrive40e, versiunea electrică a SUV-ului german, debutează anul acesta

de Bogdan Mirică
Miercuri, 08.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW este aproape de primul său SUV electric. Versiunea de serie a conceptului BMW X5 eDrive este aşteptat anul acesta. Se va numi X4 xDrive40e şi va avea o putere combinată de 272 de cai putere.

BMW a expus anul trecut la Salonul de la Frankfurt conceptul X5 eDrive, o anticipare a unui viitor SUV electric de serie, programat să debuteze în viitorul apropiat. Se pare că viitorul apropiat are legătură cu anul 2014, mai multe surse anunţând deja debutul unui model de serie inspirat din conceptul german.

Site-ul BimmerToday susţine că X5 va fi declinat într-o versiune cu zero emisii chiar de anul acesta, numele ales de oficialii germani fiind unul extrem de simplu: xDrive40e. Sub capotă se aşteaptă un ansamblu compus dintr-un motor electric, folosit ca asistent pentru o unitate convenţională turbo, de 2.0 litri, cu patru cilindri.

Împreună, cele două propulsoare, vor oferi 272 de cai putere, suficient pentru un sprint 0-100 de km/h în mai puţin de 7 secunde. Motorul electric va fi dispus să ofere 70kW, adică echivalentul a 94 de cai putere. Suficient pentru a propulsa doar SUV-ul până la 120 de km/h doar în modul electric.

Esential 272 de cai putere ar urma să dezvolte BMW X5 xDrive40e.
3.8 litri/100 de km va consuma X5 xDrive40e.
Pachetul de baterii litiu-ion care ţine în viaţă unitatea electrică promite o rulare cu zero emisii pe o distanţă de 30 de kilometri.
În ciclu combinat, BMW xDrive40e promite un consum de 3.8 litri/100 de km.

BMW nu a adus modificări structurale majore, aşa că nu trebuie să ne aşteptăm la un design diferit. Va apărea însă un buşon de alimentare pentru priză, menit să hrănească pachetul de baterii, amplasat în partea posterioară.

Momentan, nu este clar când BMW intenţionează să lanseze noul xDrive40e, însă ne putem aştepta ca debutul său să se facă la unul din cele două saloane auto importante ale Europei: Geneva sau Paris.

via bimmertoday

Comentarii (1)

  • Poate hibrid

    http://www.autoevolution.com/bmw-blog/newstag/BMW+X5+xDrive40e/
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru