BMW XM Label Red debutează cu 748 CP. Este cel mai puternic M din istorie

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 12.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile publică primele imagini și informații despre noul XM Label Red. Cel mai puternic model din istoria diviziei M propune 748 CP și va putea fi comandat și într-o ediție limitată.

În toamna anului trecut, BMW a prezentat lumii întregi SUV-ul XM. Încă de atunci știam că va urma o versiune de top, denumită XM Label Red. Ei bine, acum a venit momentul să facem cunoștință cu aceasta.

CEL MAI PUTERNIC BMW M DIN ISTORIE

Vorbim despre cel mai puternic model de serie dezvoltat vreodată de către divizia BMW M. Dar până la detaliile tehnice, hai să trecem în revistă elementele estetice specifice noului BMW XM Label Red.

Așadar, avem o serie de accente în nuanța Roșu Toronto pentru exterior și jante de 21 de inch cu inserții roșii. Clienții vor avea la dispoziție 9 nuanțe exterioare "obișnuite", dar și peste 50 de finisaje speciale BMW Individual.

Noul BMW XM Label Red va fi disponibil și într-o ediție limitată la 500 de exemplare. Aceasta va fi vopsită în nuanța BMW Individual Negru Frozen Carbon și va folosi accente Roșu Toronto pentru conturul grilei și pentru difuzorul de aer.

Schema de culori negru/roșu continuă și la interior.

Sistemul BMW Live Cockpit Professional este standard. Avem, printre altele, o emblemă roșie XM, sub ecranul central, dar și ornamente din fibră de carbon cu efect satinat și inserții roșii și albastre.

Clienții care comandă ediția limitată vor primi, de asemenea, o placă, sub display-ul central, cu inscripția "1 of 500".

SISTEM PLUG-IN HYBRID CU 748 DE CAI PUTERE

Noul BMW XM Label Red este echipat cu cea mai recentă versiune a propulsorului V8 twin-turbo de 4.4 litri. Singură, unitatea dezvoltă 555 CP și 750 Nm.

Dar, SUV-ul bavarez este echipat și cu un motor electric, integrat în transmisia automată cu 8 rapoarte. Unitatea dezvoltă 197 CP și un cuplu maxim de 450 Nm (pentru câteva secunde).

În total, ansamblul propune o putere totală de 748 CP (+ 95 CP față de XM) și 1.000 Nm (+ 200 Nm). În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 3.8 secunde.

Viteza maximă este limitată la 250 km/h, dar pachetul opțional M Driver o crește la 290 km/h.

Din pachetul noului BMW XM Label Red mai face parte și o baterie de 25.8 kWh.

În modul pur electric, SUV-ul poate parcurge până la 83 de kilometri. În acest caz, viteza maximă este limitată la 140 km/h.

La o stație AC de până la 7.4 kW, acumulatorul se încarcă în 4.25 ore.

Nu mai trebuie menționat că tracțiunea integrală M xDrive este standard, la fel și diferențialul blocant, controlat electronic, prezent pe puntea spate.

Noul BMW XM Label Red va debuta oficial în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Va intra în producție, la uzina din Spartanburg (SUA), în luna august 2023.

START DE LA 195.041 EURO ÎN ROMÂNIA

SUV-ul bavarez va putea fi comandat și la noi în țară. Prețurile vor porni de la 195.041 euro cu TVA.

via BMW

Comentarii (8)

  • Fiindcă alăturat știrii este despre bmw este o alta despre Polestar 4 nu ai cum să nu remarci simplitatea celui din urmă față de prost gustul oripilant emanat de bavarez. Doamne apără și păzește, roșul ăla o face urâtă cu spume! Vulgară de-a dreptul.
    11 1
  • oricine
    Pare un pic cam mult rujată cam ca binefăcătoarel botoxate ale bărbaților. În rest numai de bine cu excepția prețului care trebuie să facă diferența între mulțimea vidă și mulțimea mică.
    3 1
  • banditos
    J E N A N T
    6 1
  • Ma uit la masina asta si vad tot ce este gresit cu noi ca specie. Este vulgara, mare, opulenta, scumpa, grea, poluanta, inutila, ineficienta. Instrumentul perfect pentru indivizii dominati de ego.
    14 2
  • Marlania intruchipata. Cu siguranta va avea clienti la fel: marlani.
    Se pot face multe alegeri interesante si bune cand ai asemenea bani.
    4 1
  • Andrei
    E mai urât decât cocalarii care îl conduc, și asta e chiar o realizare.
    1 0
  • Ca de obicei, BMW lanseaza masini din ce in ce mai puternice, pentru ca de asta avem noi nevoie.
    De idioti care sa mearga cu 300 km/h pe drumurile publice.
    Din pacate asemenea masini ajung pe mana unor copii de bani gata sau imbogatiti peste noapte si rezultatele sunt mortale.
    Felicitari BMW pentru aceste arme. Noi nu avem nevoie de razboaie, ne omoram cu masini. Cate 2-3000 pe an.
    1 1
  • Nu are ce sa-mi placă estetic vorbind… prea mari contraste in forme care nu se leagă in nici un fel.
    Referitor la cocalari si restul frustrărilor… pe bune mai lăsați-o baltă ca nu se aplica in cazul de față, și este foarte probabil sa nu vedem nici măcar una in viața noastră. Zicea cineva ca Tesla sunt urmăriți mai ceva decât teroriști (deșii nu sunt fan electrice, are clar dreptate)… la fel este si cu BMW. Când un Hyundai (dau exemplu doar) este implicat intru-an accident… este accident si cam atât, dar dacă este un BMW “șoferul unui bolid BMW s-a izbit…” chiar dacă este un 320 (cu nici 200 CP). Sunt mulți dobitoci in lume si unii conduc BMW ca așa este in democrație, toți avem drepturi egale si suntem “judecați” după ce comitem o ilegalitate si nu înainte cocalari sau nu.
    Când ați văzut voi un BMW de peste 100.000 implicat in accidente nasoale? Se cam are grija de asemenea investiții chiar dacă-s făcute de cocalari… Nu in ultimul rând, sunt electrice la jumate de preț care au peste 250 CP sau chiar peste 350 si care la fel o sa ajungă mai devreme sau mai târziu si la dobitoci. Sa le multumiți si celor care le produc… întrebarea pentru ce este nevoie de mai mult de 200 CP de la o mașină cu ZERO EMISII???
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru