Boeing a efectuat primele teste cu prototipul unei drone pentru pasageri: autonomia va fi de 80 de kilometri

de Daniel Popescu
Duminica, 27.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american Boeing a efectuat cu succes primele teste cu o dronă pentru pasageri, care le va permite acestora să călătorească în mod autonom pe distanțe de până la 80 de kilometri.

Dronele pentru pasageri sunt considerate una dintre soluțiile pentru descongestionarea traficului, motiv pentru care constructorii de aeronave Boeing și Airbus se implică semnificativ în dezvoltarea acestora.

Americanii de la Boeing au anunțat în această săptămână că au efectuat cu succes un test cu prototipul unei drone pentru pasageri: drona a decolat, a planat și apoi a aterizat în siguranță în cadrul unei demonstrații efectuate în statul american Virginia.

Drona este autonomă și este propulsată cu ajutorul energiei electrice, iar versiunea de serie va avea o autonomie de circa 80 de kilometri. În varianta de prototip, drona are o lungime de 9.14 metri și o lățime de 8.53 metri.

Drona este realizată de Boeing împreună cu compania Aurora Flight Sciences pe care a cumpărat-o în 2017. Anterior, Aurora Flight Sciences a semnat un parteneriat cu compania de ride-sharing Uber pentru dezvoltarea unor taxi-uri zburătoare.

Nu este clar dacă drona testată acum este un proiect diferit sau dacă este dezvoltată pentru a fi utilizată de Uber. Anterior, Uber a afirmat că intenționează să lanseze serviciul de taxi-uri zburătoare în Statele Unite până în 2023.

Dronele pentru pasageri sunt grupate generic sub numele Passenger Air Vehicle (PAV) și se referă la mijloace de transport autonom pentru persoane.

Via Bloomberg, Boeing

Comentarii (2)

  • hahaha
    lucrurile se misca. Incet dar se misca:)
    0 1
  • Ca ideie, cred ca astea ar putea sa functioneze comercial inainte de masinile autonome. Intrebarea mea ar fi cum decid cand este prea periculos pentru a zbura, mai ales ca inteleg ca se doreste implementarea lor in metropolele aglomerate.
    Daca se lanseaza Uber-Air in care tre sa mergi la o cladire cu heliport pe acoperis pentru a lua o drona care sa te lase in partea cealalta a orasului e clar, am ajuns in "The Jetsons".
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru