Mobilitate urbană: Porsche și Boeing vor dezvolta un vehicul electric zburător, cu decolare și aterizare verticală

de Paul Cosma
Vineri, 11.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche și Boeing au anunțat că vor dezvolta un prototip pentru un vehicul electric zburător, cu decolare și aterizare verticală, capabil să transporte oameni în orașe. Proiectul vizează explorarea mobilității urbane aeriene premium.

Vehiculele zburătoare pentru transportul urban sunt mai degrabă o utopie la această oră, însă asta nu-i împiedică pe diverși producători să aibă demersuri în acest sens.

Porsche a anunțat un proiect comun cu producătorul american de aeronave Boeing în vederea dezvoltării unui prototip pentru un vehicul electric zburător care să fie capabil să transporte persoane în mediul urban. Proiectul Porsche-Boeing vrea să exploreze mobilitatea urbană aeriană premium.

“Porsche caută să-și îmbunătățească activitățile ca producător de mașini sport pentru a deveni marcă principală a mobilității premium. Pe termen lung, acest lucru înseamnă mutarea în a treia dimensiune a transportului,” a declarat Detlev von Platen, directorul Porsche pentru vânzări și marketing.

Porsche, Boeing și Aurora Flight Sciences (subsidiară Boeing) vor dezvolta și vor testa un vehicul electric zburător cu decolare și aterizare verticală.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Ştirile de genul ăsta-s repetate periodic -- şi inutil, fiindcă fără vreo urmare practică -- de vreo 40 de ani (numele mega-escrocului Paul Moller poate trezi amintiri unora de leatul meu, adică mai "copţi".)

    Rămâne deci exact cum am stabilit. :-)
    Mai exact, mobilitatea aeriană INDIVIDUALĂ nu va fi niciodată făcută accesibilă "normalos"-ilor.
    Evident că din motive conexe securităţii zborurilor -- şi a celor de sub zburătorii amatori --, dar şi de control al... taxelor-vămilor-accizelor.

    (Oricând citesc ştiri d-astea îmi vin în minte altele -- cu ucraiono-basarabeni căzuţi în freză cu moto-deltaplanul burduşit de... diverse. :-))
    14 2
  • inexorabil
    Și care ar fi legătura cu...autovehiculele?

    AM, sper că n-ați uitat truismul conform căruia voi constituiți și vă numiți AUTOmarket (sublinierea mea), nu Aeromarket. A, faptul că s-a implicat Porsche în idioțenia asta de tip "Al cincilea element" (cu Bruce Willis), da, putem admite că este o știre. Dar nu demnă de o publicație auto (oricare).
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru