VIDEO. Desfășurare de forțe: prototipul viitorului Mini Electric tractează o aeronavă Boeing

de Cornel Șocariciu
Sambata, 01.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a publicat un clip video cu viitorul Cooper SE, versiunea electrică a lui Mini Hatch. Prototipul de teste tractează o aeronavă Boeing 777F pe pista aeroportului din Frankfurt.

Strategia Grupului BMW prevede lansarea unui MINI cu sistem de propulsie electric care va avea la bază prototipul Electric Concept prezentat în urmă cu doi ani. Campania de promovare a viitorului Mini Cooper SE (denumirea comercială a versiunii electrice) a demarat încă din luna martie, iar voci apropiate companiei spun că modelul va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Pentru a menține treaz interesul fanilor, Mini a publicat un clip cu unul dintre prototipurile destinate sesiunilor de teste. Spotul a fost filmat pe aeroportul din Frankfurt, iar modelul electric tractează o aeronavă Boeing 777F (versiunea de mărfuri) care face parte din flota Lufthansa Cargo.

Până în acest moment știm că viitorul Mini Cooper SE va "împrumuta" motorul electric disponibil în acest moment pe BMW i3S. În aceste condiții, modelul britanicilor va oferi 184 de cai putere și 270 Nm. Constructorul din Oxford menționează că bateriile vor avea o capacitate de circa 33 kWh.

Conform oficialilor Mini, versiunea electrică a hatchback-ului va intra pe linia de asamblare a fabricii din Oxford în luna noiembrie.

Comentarii (1)

  • Toate bune și frumoase, dar... scuze, baterie de 33 kWh pe un EV-Mini de cca. 40K €, când Skoda Citygo iV (sub 20 K €) are una de +36 kWh ??!!

    Nu mai zic că arhitectura clasică a e-Mini (fără fibră de carbon pt. caroserie) se va traduce în performanțe ceva mai slabe decât ale vărului BMW i3.

    OK, puterea-i +dublă comparativ cu cei 82 CP ai puricelui... VAG ceh cu design de frigider, dar și un spațiu interior remarcabil.
    Magneții și spirele-n plus ale e-motorului neamțului britanizat nu prea justifică însă și prețul dublu, oricât de premiumist i-ar fi pedigree-ul.
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru