Brabus a pregătit un pachet special pentru EQ ForTwo Cabrio: modelul electric oferă 91 CP și o autonomie de până la 125 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Duminica, 03.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Brabus a publicat primele imagini și detalii referitoare la Ultimate E Shadow Edition. Versiunea bazată pe modelul electric EQ ForTwo Cabrio oferă 91 de cai putere și accelerează de la 0 la 100 km/h în 10.9 secunde. Brabus va asambla doar 28 de unități.

Brabus va expune noua ediție specială Ultimate E Shadow Edition în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Versiunea pregătită de tunerul german are la bază modelul electric EQ ForTwo Cabrio și va fi asamblată în doar 28 de unități.

Standard, EQ ForTwo Cabrio dispune de un motor electric capabil să ofere până la 81 de cai putere și 160 Nm. Mulțumită modificărilor operate de Brabus, motorul electric dezvoltă 91 de cai putere și 180 Nm. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 10.9 secunde, cu 0.9 secunde mai rapid comparativ cu versiunea de serie. Autonomia anunțată de Brabus este de 125 de kilometri, cu 34 de kilometri mai puțin comparativ cu cea anunțată de Smart în cazul versiunii de serie.

Brabus spune că la interior, versiunea Ultimate E Shadow Edition dispune de un selector pentru patru modurile de rulare: Standard, Eco, Sport și Sport+. Ultimul dintre acestea accesează noile resurse propuse de tunerul german.

Brabus Ultimate E Shadow Edition primește accesorii sport de caroserie, o culoare specială (Gunmetal Grey) și jante de 18 inch.

Pentru interior, tunerul german a pregătit accesorii din fibră de carbon și aluminiu, dar și scaune îmbrăcate în piele de culoare roșie.

Pe piața din Germania, prețul cerut de Brabus pentru Ultimate E Shadow Edition este de 64.900 de euro.

Comentarii (5)

  • hahaaaa
    65.000 Euro =))))))))))))))))))))))))))
    5 0
  • @haha: Nu te mira - deși știrea trebuia să sune cam așa:
    *Voci apropiate tunerului german ne-au spus că Brabus Junior a fost văzut cum umbla încă de la Crăciun prin firmă cu niște petice de piele și sârme de cupru.:-)
    Abia azi le-a spus vocilor că-i trebuia încă un milion pentru parastasu lu tac-su (premium, cum altfel?) și s-a gândit că, la câți pitpalaci eco-snobo-bănoși există, trebuie să-i țepuiască și c-o electrică-n care bagă 4.000 € și scoate 40.000.*

    Acu serios: și EQu Cabrio Fortwo standard îmi pare de fapt o țeapă (la 25.000 €), fie și din simplul motiv că autonomia de 160 km nu iese de nicio culoare - nici măcar teoretic - din datele oficiale: baterie de 17,6 kWh și consum normat de 13 kWh/100 km.

    Socoteala face deci 135 km max. - și asta pe hârtie, Frau Winkler! De fapt te pricepi la mașini și matale la fel ca Mrs Mary Barra (GM) sau Linda Jackson (Citronel...)
    10 0
  • Lăsând la o parte prețul, cum să pui sigla Brabus pe o jucarie ca asta și să accelereze în 10,9 secunde, mai ales că este foarte ușoară, are pedale de bicicletă ?
    4 1
  • @dan_grc: Nu-i deloc ușor gândacul - are 1.125 kg la gol, fiindcă *primește* :-) baterii și, e-motorul poate dezvolta continuu doar 40 kW, EQ *bifează* (după alte voci :-)) autonomii variabile, dar întotdeauna mai mici decât idealul teoretic.
    ...Pe
    https://www.smart.com/de/de/index/smart-eq-fortwo-453/technical-data.html#engine1
    ...afli de fapt și alte mici detalii niciodată comentate de marketingo-jurnalismul auto actual, cum ar fi autonomia spre 85 km... practici, în funcție de modalitatea încărcării - de ex. dacă-l alimentezi la priza de acasă, consumul specific crește de la 13,1 la 18-20 kWh/100 km !!! (cum / de ce anume, doar e-zâna sau e-satana ne-ar putea lămuri...)

    P.S. Entuziaștii naivi pro-EV merită să citească și diverse test-drives cu BEV-uri în condiții de iarnă, cu efect de electro-șocuri :-) (unul recent e pe Jalopnik, c-un Chevy Bolt plimbat prin Quebec la minus 25-40 grade Celsius... )
    8 0
  • Inițial am crezut că au scos o "jucărie" mai scumpă pentru ecologiștii urbani cu bani, o jucăria de-aia cu care umblă copiii prin mall-uri (cred că autonomia e tot pe acolo :) ), dar când am văzut prețul... las-o dracu de jucărie.

    Încă aștept niște posturi "la banii ăștia îți iei second..."
    Ia să văd teoreticienii care strâmbă din nas, vorbind de achiziționarea unei Dacii noi "la banii ăștia iau la second...", ar da pe Brabus-ul ăsta electric 64 mii iepuroi?
    Poate ar da, că nu e Dacie, e Brabus :)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru