Bugatti a finalizat La Voiture Noire. Exemplarul unicat a costat 11 milioane de euro

de Alexandru Monenciu
Joi, 03.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a publicat primele informații și imagini cu versiunea finală a exemplarului unicat La Voiture Noire. Mașina este o trimitere la un model emblematic al mărcii și a costat 11 milioane de euro.

În urmă cu doi ani, Bugatti a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva o mașină unicat. Este vorba despre La Voiture Noire, un omagiu adus legendarului exemplar Type 57 SC Atlantic, care i-a aparținut lui Jean Bugatti.

Însă mașina respectivă era departe de a fi gata. Acum, după doi ani și aproximativ 65.000 de ore de muncă, Bugatti a finalizat deja celebrul La Voiture Noire. Primele imagini și informații despre versiunea finală tocmai au fost publicate de francezi.

Unicatul La Voiture Noire este bazat pe Chiron, dar caroseria a fost modificată și lungimea mașinii a crescut cu 450 de milimetri. Totodată, ampatamentul este și el mai mare decât al unui Chiron. Cu 250 de milimetri, mai exact.

Mașina este finisată într-o nuanță specială de negru, iar jantele sunt exclusive pentru acest model. Totodată, mașina are nu mai puțin de 25 de elemente care au fost confecționate special pentru ea, folosind diverse tehnici, inclusiv o imprimantă 3D.

Bugatti nu a publicat poze cu interiorul, dar știm de prezența tapițieriei din piele în culoarea Havana Brown și a multiplelor ornamente din aluminiu.

Clientul misterios care a comandat unicul La Voiture Noire a plătit 11 milioane de euro pentru a avea o asemenea mașină în colecție.

via Bugatti

Comentarii (6)

  • Ce ar putea fi de comentat!? Impresionantă și de o frumusețe desăvârșită. Estetic își merita fiecare bănuț și sunt convins că și interiorul, motorul și performantele sunt pe măsura celor 11 milioane.
    9 6
  • Oare sa fie pe masura performantelor la banii astia? Sa nu uitam,un avion Cessna Citation CJ3+ cu reactie incepe de la 2 800 000 euro,de nou.
    7 6
  • @no name
    Cred că vorbim despre lucruri diferite. Asta este un unicat. Punct! Valoarea îi va crește în timp, nu vorbim despre un produs de serie. Este ca și cum ai compara un tablou al lui Picasso cu un vas din ceramica - China dinastia Qing luat de pe emag...
    6 3
  • netam-nissan
    hai că nici nu-i prea scumpă - doar cât 1.000 (o mie) de dacii bine echipate.
    care mai și merg pe străzi, spre deosebire de obectul ăsta frumușel, dar produs și cumpărat pur speculativ ca să zacă-n garaje sterile, vidate (sau vidanjate?) întru umflarea unor conturi ”misterioase”.

    știu, o să ziceți că crapă invidia-n mine, da-i deplâng doar pe sufletesc-sărantocii colecționari de Bogatti
    13 2
  • 65000 ore munca x 40€ ora de munca in Franta (pentru un salariu bunicel cam 4100€ net pe luna) =2 600 000€
    4 1
  • Cristiano Ronaldo ii noul proprietar
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru