Bulgaria, din nou în fața României: Tesla va inaugura în acest an o stație de încărcare pentru mașini electrice la Plovdiv

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 03.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a finalizat construcția unei stații de încărcare Supercharger în localitatea bulgară Plovdiv și o va inaugura în 2020 simultan cu alte două stații din Serbia, potrivit presei locale.

Tesla a anunțat de mai multe rânduri că va extinde rețeaua de Superchargere și în Europa de Est, iar presa din Bulgaria anunță că următoarele stații de încărcare pentru mașini electrice urmează să fie deschise în acest an.

Sursa citată afirmă că Tesla a finalizat construcția unei stații de încărcare la Hotelul Imperial din localitatea bulgară Plovdiv, situată la circa 150 de kilometri de Sofia.

Totuși, aceasta va fi inaugurată doar după finalizarea altor două stații Supercharger din Serbia, care vor fi amplasate în Belgrad și Nis.

Între timp, harta publicată de Tesla pe site-ul său oficial indică în continuare că americanii plănuiesc stații de încărcare și în trei localități din România: București, Craiova și Brăila. Totuși, în cazul acestora, Tesla menționează că vor fi deschise "în curând", fără să menționeze concret un an de lansare.

În prezent, în această zonă a Europei, Tesla are deja Superchargere în Croația, Serbia, Slovenia, Bosnia și Herzegovina și Muntenegru, iar în viitor vor fi inaugurate stații și în Grecia și Macedonia de Nord.

Via Seenews

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    Statia TESLA din Plovdiv, va avea un numar de 4 prize electrice de incarcare. Din pacate nu stim ce putere disponibila va avea fiecare dintre acestea.

    Date Change Site Status Links Details
    Wed, Jan 29 2020 add Plovdiv, Bulgaria Construction gmap | forum | tesla 4 stalls.

    Statiile similare TESLA din Ungaria, au disponibila o putere de incarcare de 120-125-130-150 kW (evident cu incarcare rapida, in curent continuu - DC)

    Vezi:
    https://supercharge.info/changes

    Asteptam ca si "provincia" - cum ar spune bucurestenii, in cazul de fata, Romania - sa intre pe traseele lor....

    Ne consoleaza faptul ca ditamai Rusia are o singura statie TESLA iar Moldova si Ucraina niciuna?!....Sincer, nu cred....
    12 2
  • inexorabil
    Cum?! Încă n-a reacţionat nimeni – trepidat de “indignare civică”, arătând ferm cu degetul către “talibanismul ortodox”, care – nu-i aşa? – “ţine România la distanţă de evoluţia lumii civilizate” ?

    Trandafire, Patraulea, dormiţi, mă?!

    PS. Gata, eu, unul, am realizat care este cauza “ocolirii” noastre îndârjite de către corifeii “vremurilor în schimbare” : au auzit ei că pe-aici ar hălădui un “fanatic” conservatorist tolerat (încă) de autorităţi şi, de aceea, nu vor să-i dea motiv de intensificare a “delirului mistic”. Asta-i hiba :D
    4 9
  • inexorabil
    Ce minune…Când am deschis eu acest articol, nu figura niciu comentariu. Şi aici nu avem de-a face cu un joc de noroc – New Age are “cuvântătorii” ei imposibil de transformat vreodată în deviaţionişti.
    3 8
  • Pentru circa 50 de Tesla inmatriculate in RO si vreo 10 in tranzit e prea multa agitatie. Cat despre reprezentanta Tesla ... sa vedem vreo 10.000 de masini pe-aici, vanzari de 2-3.000 pe an si apare ea singura !
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru